Το τραγικό παιχνίδι που «έπαιξε» η μοίρα σε επιβάτιδα του Τιτανικού

Μία τσάντα που ανακτήθηκε από τα συντρίμμια του Τιτανικού αποκαλύπτει την τραγική ανατροπή της μοίρας για μία επιβάτιδα του πλοίου

Το τραγικό παιχνίδι που «έπαιξε» η μοίρα σε επιβάτιδα του Τιτανικού
Getty Images
2'

Μετά την τραγική βύθιση του Τιτανικού ορισμένα πολύτιμα αντικείμενα διασώθηκαν και αποθηκεύτηκαν με ασφάλεια σε μία αποθήκη σε μυστική τοποθεσία.

Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι βρίσκονται κάπου στην Ατλάντα της Τζόρτζια και τα μεταξύ των αντικειμένων βρίσκονται πράγματα όπως μία μπανιέρα, ιδιαίτερα γυάλινα σκεύη, μικροσκοπικά κουμπιά και μικρά φιαλίδια με άρωμα.

Ωστόσο υπάρχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, μία τσάντα από δέρμα αλιγάτορα, που αποκαλύπτει την τραγική ανατροπή της μοίρας για μία γυναίκα.

titanikos-tsanta.jpg

Πηγή: BBC

Η τσάντα πέρασε δεκαετίες στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού προτού ανακτηθεί από το σημείο του ναυαγίου από την αμερικανική εταιρεία RMS Titanic Inc. Η εταιρεία έχει τα δικαιώματα διάσωσης του πλοίου και μπόρεσε να ανακτήσει 5.500 αντικείμενα όλα αυτά τα χρόνια.

Τα πράγματα μέσα στην τσάντα αφηγούνται την ιστορία μίας γυναίκας, της Μαριάν Μίνγουελ, επιβάτιδας τρίτης θέσης στο πλοίο.

Μιλώντας στο BBC, η διευθύντρια της εταιρείας Τομασίνα Ρέι εξήγησε: «Ήταν μια 63χρονη εργάτρια σε μύλο, που ταξίδευε στις ΗΠΑ για να είναι με την κόρη της που έμεινε πρόσφατα χήρα».

Στην τσάντα της Μινγουελ βρέθηκαν πολλά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεθωριασμένης φωτογραφίας που πιστεύεται ότι ήταν της μητέρας της. Είχε επίσης κάποια χαρτιά για να ξεκινήσει τη νέα της ζωή στην Αμερική, που περιελάμβαναν την κάρτα της ιατρικής επιθεώρησης και μια συστατική επιστολή από τον πρώην σπιτονοικοκύρη της στο Λονδίνο.

Το χειρόγραφο σημείωμα ανέφερε: «Πάντα πιστεύαμε ότι η Μις Μίνγουελ είναι καλή ενοικιάστρια, τυπική με την πληρωμή».

titanikos.jpg

Πηγή: BBC

Όλοι οι επιβάτες τρίτης θέσης έπρεπε να προσκομίσουν αποδείξεις ότι δεν μετέφεραν ασθένεια στο εξωτερικό, γι' αυτό η 63χρονη είχε κάρτα ιατρικής επιθεώρησης, όμως το έγγραφο αυτό αποκάλυψε το σκληρό παιχνίδι της μοίρας για την γυναίκα.

Στην κάρτα αναφέρεται καταρχάς ότι θα ταξίδευε με το Majestic, ένα άλλο πλοίο της White Star Line, το οποίο όμως δεν απέπλεσε ποτέ και έτσι στο έγγραφο, διαγράφηκε και την θέση του πήρε ο Τιτανικός.

Η μεταφορά της στο πλοίο που θα έκανε το παρθενικό και μοναδικό του ταξίδι ήταν που σφράγισε τη μοίρα της γυναίκας, καθιστώντας την έναν από τους 1.500 ανθρώπους που τόσο τραγικά έχασαν τη ζωή τους όταν ο Τιτανικός σγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό πριν βυθιστεί και χαθεί για πάντα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή