Μάθιου Πέρι: «Είναι σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας» - Πώς περιέγραφε την κεταμίνη

Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στην κεταμίνη στην αυτοβιογραφία του 

Μάθιου Πέρι: «Είναι σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας» - Πώς περιέγραφε την κεταμίνη
Getty Images
3'

Σχεδόν ένας χρόνος έχει πεθάνει από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση να είναι ραγδαίες, καθώς πέντε άτομα από το στενό του περιβάλλον κατηγορούνται για αυτόν.

Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στην κεταμίνη στην αυτοβιογραφία του, περιγράφοντας τις ενέσεις «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας».

«Ήταν σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έφερναν σε ένα δωμάτιο, με έβαζαν κάτω, μου έβαζαν ακουστικά για να ακούω μουσική, μου έκλειναν τα μάτια και μου έβαζαν έναν ορό», εξομολογήθηκε μέσα από το βιβλίο του γράφοντας «Έχει το όνομά μου γραμμένο παντού – θα μπορούσαν κάλλιστα να το ονομάσουν “Matty”» και προσθέτοντας ότι συχνά «αποσυντονιζόταν» και «έβλεπε πράγματα».

«Ήμουν σε θεραπεία για τόσο πολύ καιρό που δεν φρίκαρα καν από αυτό. Ω, υπάρχει ένα άλογο εκεί πέρα; Ωραία – θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει. Καθώς η μουσική έπαιζε και η κ έτρεχε μέσα μου, όλα γίνονταν σχετικά με το εγώ και τον θάνατο του εγώ» έγραφε ο Πέρι.

Σχετικά με το πώς αισθανόταν όταν του χορηγούσαν ένα κοκτέιλ αγχολυτικού φαρμάκου μαζί με κεταμίνη στις ωριαίες θεραπευτικές συνεδρίες του είχε πει «Συχνά πίστευα ότι πέθαινα κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας. "Αχ", σκεφτόμουν, "αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις"» είχε γράψει.

Η «χαριστική βολή»

Στις 28 Οκτωβρίου 2023, την ημέρα που ο ηθοποιός πέθανε, ο βοηθός του, που ζούσε μαζί του του έκανε την πρώτη ένεση κεταμίνης γύρω στις 8:30 το πρωί. Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα και ενώ ο αγαπημένος «Τσάντλερ» από τα Φιλαράκια παρακολουθούσε μία ταινία ο βοηθός του έκανε ακόμα μία ένεση, ενώ σύμφωνα με την απολογία του Κένεθ Ιγουαμάσα ο ηθοποιός ήθελε άλλη μία ένεση μόλις 40 λεπτά αργότερα.

«Κάνε μου μια μεγάλη ένεση», φέρεται να είπε ο Πέρι στον Ιγουαμάσα, σύμφωνα με την δικογραφία, που επικαλούνται οι New York Times, ζητώντας του να του ετοιμάσει το τζακούζι.

Ο βοηθός του τότε γέμισε μία σύριγγα με κεταμίνη, έκανε την τρίτη ένεση στον 54χρονο ηθοποιό και έφυγε από το σπιτι για να κάνει κάποιες εξωτερικές δουλειές και όταν επέστρεψε βρήκε τον Πέρι νεκρό μέσα στο τζακούζι.

Πέντε συλλήψεις για τον θάνατό του

Ο Κένεθ Ιγουαμάσα είναι ένα από τα πέντε άτομα που διώκονται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, όπως δήλωσαν οι αρχές της Καλιφόρνια.

Εκτός του Ιγουαμάσα, κατηγορούνται ακόμα δύο γιατροί και μία ντίλερ ναρκωτικών, γνωστή και ως η «βασίλισσα της κεταμίνης». Έδωσαν στον Μάθιου Πέρι παράνομα περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Ο Πέρι, ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς που έγινε διάσημος ως «Τσάντλερ Μπινγκ» ήταν γνωστό ότι πάλευε χρόνια με τον εθισμό, ενώ είχε σοκάρει με τη δήλωση του ότι δεν θυμόταν ακόμα και ολόκληρες περιοδους γυρισμάτων από τα «Φιλαράκια» λόγω της εξάρτησής του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή