Πεινάσατε στο Σινικό Τείχος; Παραγγείλτε delivery με παράδοση από drone

Οι πεινασμένοι τουρίστες που κάνουν πεζοπορία στο Σινικό Τείχος μπορούν τώρα να παραλαμβάνουν το γεύμα τους από ιπτάμενο drone.
2'

Ο κινεζικός γίγαντας διανομής τροφίμων Meituan ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία drone, η οποία θα φέρνει φαγητό, ποτά και άλλα αγαθά, όπως ιατρικές προμήθειες, στους πελάτες σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του αρχαίου μνημείου στα περίχωρα του Πεκίνου.

Η νέα υπηρεσία προστίθεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση παράδοσης με drone σε ολόκληρη την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και εξαγωγέας καταναλωτικών, μη στρατιωτικών drones στον κόσμο.

Τα drones ξεκινάνε από την ταράτσα ενός κοντινού ξενοδοχείου και φτάνουν σε έναν πύργο στην νότια προέκταση του Σινικού Τείχους στο Badaling, που είναι και το πιο δημοφιλές τμήμα του.

Η προέκταση, που άνοιξε πέρυσι για το κοινό, έχει διατηρήσει την ερειπωμένη κατάσταση των προμαχώνων του τείχους, δεν διαθέτει εμπορικές εγκαταστάσεις, ενώ οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι πολύ υψηλές.

Εδώ μπορούν να βοηθήσουν τα drones, σύμφωνα με τον Yan Yan, διευθυντή δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης drone της Meituan.

«Μέσω των drones, μπορούμε να κάνουμε διαδρομές που διαρκούν 50 λεπτά με τα πόδια σε πέντε λεπτά και να παραδώσουμε είδη ανακούφισης από τη ζέστη και προμήθειες έκτακτης ανάγκης στους επισκέπτες», δήλωσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα drones μπορούν να πετάξουν σε μέτριο άνεμο και βροχή και να μεταφέρουν βάρος έως και 2,3 κιλά ανά ταξίδι, σύμφωνα με τη Meituan.

Το κόστος παράδοσης με drone είναι μόλις 4 γουάν (μισό ευρώ). Η υπηρεσία δέχεται παραγγελίες από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ στη συνέχεια τα drones αναλαμβάνουν τη μεταφορά σκουπιδιών σε σταθμούς ανακύκλωσης.

Μόλις παραληφθεί μια παραγγελία, ένας εργαζόμενος της Meituan την παραλαμβάνει από ένα κοντινό κατάστημα και τη μεταφέρει στην ταράτσα του ξενοδοχείου, όπου ζυγίζεται και συσκευάζεται. Στη συνέχεια, ο χειριστής του drone ασφαλίζει το πακέτο, και στέλνει το drone με αυτόματο πιλότο προς τον πύργο του Τείχους, όπου ένας άλλος εργαζόμενος περιμένει να το παραλάβει.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν στη συνέχεια να παραλάβουν το πακέτο τους από τον εργαζόμενο στο παρατηρητήριο.