Καθαριστής παραθύρων λέει ότι έχει το «πρώτο πορτρέτο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Αν πρόκεται για αυθεντικό έργο τότε η αξία του εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια λίρες

Καθαριστής παραθύρων λέει ότι έχει το «πρώτο πορτρέτο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
mirror
2'

Ένας καθαριστής τζαμιών παλεύει να αποδείξει ότι έχει το μοναδικό πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που έγινε όταν ήταν εν ζωή, το οποίο θα μπορούσε να αξίζει 200 εκατομμύρια λίρες.

Όμως ο 58χρονος Στίβεν Γουάντλοου είπε ότι αγωνίζεται να τον ακούσουν στον ακαδημαϊκό κόσμο επειδή ανήκει στην εργατική τάξη. Προσπαθούσε να επικυρώσει τον πίνακα από τότε που ο πατέρας του, του τηλεφώνησε το 2012, ενώ έβλεπε ένα ντοκιμαντέρ για τον θεατρικό συγγραφέα για να πει: «Μοιάζει με τον άντρα μας πάνω από την τηλεόραση».

Οι ειδικοί έκτοτε έχουν αποφανθεί ότι είναι από τη σωστή περίοδο, δεν είναι αντίγραφο και μοιάζει με το ένα επικυρωμένο πορτρέτο, αλλά η συζήτηση συνεχίζεται για το αν είναι ο Σαίξπηρ.

Ένας εκτιμητής έργων τέχνης είπε στον Στίβεν πως αν μπορούσε να αποδείξει ότι το πορτρέτο είναι πραγματικό, θα άξιζε έως και 200 εκατομμύρια λίρες.

Ο πατέρας του, ο Πίτερ, που εμπορεύεται αντίκες και είναι τώρα 92 ετών, το αγόρασε από το κτήμα Great Tew στο Oxfordshire τη δεκαετία του 1960. Κρεμάστηκε απαρατήρητο στο οικογενειακό σαλόνι, αλλά μόλις ο Πίτερ θεώρησε ότι μπορεί να ήταν ο Σαίξπηρ, ο Στίβεν, από το Άιλσμπερι του Μπακς, ξόδεψε χιλιάδες λίρες ερευνώντας τις ενδείξεις.

Έχει ακτινογραφηθεί, αναλύθηκε από ειδικούς της ιστορίας της τέχνης και χρονολογήθηκε επιστημονικά στο 1595, όταν ο Σαίξπηρ ήταν 31 ετών.

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο Στίβεν, ο οποίος διατηρεί τη φωτογραφία σε ασφαλές μέρος, δέχεται ότι μπορεί να μην μάθει ποτέ την αλήθεια, αλλά λέει: «Ας τη βγάλουμε και ας μιλήσουμε για αυτήν».

Η πλειονότητα των υπαρχόντων πορτρέτων του Σαίξπηρ είναι πάντα υπό συζήτηση για το αν είναι γνήσια ή όχι, και ο Στίβεν θέλει αυτό να προστεθεί στη συζήτηση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή