Βερολίνο: Διπλή χαρά στον ζωολογικό κήπο - Γεννήθηκαν δίδυμα πάντα

Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι διδύμων πάντα που γεννιούνται από τη Μενγκ Μενγκ

Βερολίνο: Διπλή χαρά στον ζωολογικό κήπο - Γεννήθηκαν δίδυμα πάντα

H φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου δείχνει έναν υπάλληλο να μετρά τα δύο νεογέννητα γιγάντια πάντα 

2024 Zoo Berlin/ΑP
2'

Τα δίδυμα πάντα της 11χρονης γιγαντιαίας Μενγκ Μενγκ υποδέχθηκε ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η Μενγκ Μενγκ, γίνεται μητέρα σε δίδυμα για 2η φορά κι όπως προκύπτει τα μικρά της γεννήθηκαν μόλις 11 ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ήταν έγκυος. Το φύλο τους δεν έχει ακόμη καθοριστεί «με βεβαιότητα».

«Τα μικρά είναι μικροσκοπικά, ζυγίζουν μόλις 169 γραμμάρια και 136 γραμμάρια αντίστοιχα, και έχουν μήκος περίπου 14 εκατοστά.

Germany Panda Twins

Όπως συμβαίνει και με άλλες μεγάλες αρκούδες, τα γιγάντια πάντα γεννιούνται κωφά, τυφλά και ροζ. Τα ασπρόμαυρα σημάδια τους αναπτύσσονται αργότερα.

Τα γιγάντια πάντα μεγαλώνουν συνήθως μόνο ένα μικρό όταν γεννούν δίδυμα, και ο ζωολογικός κήπος θα «υποστηρίξει ενεργά» τη φροντίδα των παιδιών της Μενγκ Μενγκ σε συνεργασία με δύο ειδικούς από την Κινεζική Ερευνητική Βάση Εκτροφής Γιγαντιαίων Πάντα στο Τσενγκντού που βρίσκονται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Τα μικρά θα δίνονται εναλλάξ στη μητέρα τους κάθε δύο με τρεις ώρες για να πίνουν γάλα και θα παραμένουν σε μια θερμοκοιτίδα που δωρήθηκε από ένα νοσοκομείο του Βερολίνου.

Η Μενγκ Μενγκ και το αρσενικό πάντα Σιάο Σινγκ έφτασαν στο Βερολίνο το 2017. Τον Αύγουστο του 2019, γεννήθηκαν τα αρσενικά δίδυμα Πιτ και Πολ, γνωστά και με τα κινέζικα ονόματα Μενγκ Σιάν και Μενγκ Χουάν, τα πρώτα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν στη Γερμανία.

Τα δίδυμα αποτέλεσαν πόλο έλξης στο Βερολίνο, αλλά μεταφέρθηκαν στην Κίνα τον Δεκέμβριο - ένα ταξίδι που συμφωνήθηκε συμβατικά από την αρχή αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η Κίνα χάρισε σε φιλικά έθνη την ανεπίσημη μασκότ της για δεκαετίες ως μέρος μιας πολιτικής «διπλωματίας των πάντα». Η χώρα δανείζει πλέον τα γιγαντιαία ζώα σε ζωολογικούς κήπους με εμπορικούς όρους.

Τα πάντα δυσκολεύονται να αναπαραχθούν και οι γεννήσεις είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες. Υπάρχουν περίπου 1.800 πάντα που ζουν στη φύση στην Κίνα και μερικές εκατοντάδες σε αιχμαλωσία σε όλο τον κόσμο.

Η Μενγκ Μενγκ γονιμοποιήθηκε τεχνητά στις 26 Μαρτίου. Τα θηλυκά πάντα είναι γόνιμα μόνο για λίγες μέρες το χρόνο το πολύ.

Τα δίδυμα και η μητέρα τους δεν θα εκτίθενται στο κοινό προς το παρόν — αλλά οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν τον 14χρονο πατέρα τους, καθώς τα αρσενικά πάντα δεν ασχολούνται με τα μικρά τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή