Νεπάλ: Τουλάχιστον 27 νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι

Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν ελικόπτερα που διακόμισαν 12 βαριά τραυματισμένους στην πρωτεύουσα Κατμαντού
1'

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο με 43 επιβαίνοντες εξετράπη της πορείας του σε ορεινό δρόμο του Νεπάλ και ανετράπη σε βουνοπλαγιά, καταλήγοντας στα νερά ποταμού.

Διασώστες ανέσυραν 22 πτώματα από τα νερά του ποταμού Μαρσιάνγκντι, ενώ πέντε άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν ελικόπτερα που διακόμισαν 12 βαριά τραυματισμένους στην πρωτεύουσα Κατμαντού, 118 χιλιόμετρα μακριά.

Το λεωφορείο μετέφερε τουρίστες από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας. Το δυστύχημα συνέβη στη διαδρομή από την πόλη Ποχαρά – η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο Νεπάλ – προς το Κατμαντού.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στο Νεπάλ, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι είναι οι στενοί δρόμοι σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, όπου είναι δύσκολοι οι ελιγμοί μεγάλων οχημάτων. Κατά την περίοδο των μουσώνων – από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο – οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις επιδεινώνουν την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ