Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ κατεβαίνει από το τρένο των εκλογών στις ΗΠΑ

Ο Κένεντι δεν τερμάτισε εντελώς την εκστρατεία του, αλλά λέει ότι απλώς την αναστέλλει και θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια σε ορισμένες πολιτείες
AP.
1'

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος, ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 5η Νοεμβρίου, αποσύρθηκε.... εν μέρει από την κούρσα και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζει τον Τραμπ.

Σε συνέντευξή Τύπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα εγκατατέλειψε τις αξίες του. «Εγκατέστησαν μια υποψήφια που ήταν τόσο αντιδημοφιλής στους ψηφοφόρους που εγκατέλειψε το 2020 χωρίς να κερδίσει ούτε έναν αντιπρόσωπο... Πώς θα επιλέξουν οι άνθρωποι όταν δεν ξέρουν ποιον επιλέγουν;», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα, αφήνοντας πίσω του την ταραχώδη ανεξάρτητη εκστρατεία του.

«Σε ένα έντιμο σύστημα, πιστεύω ότι θα είχα κερδίσει τις εκλογές», δήλωσε σήμερα, κινούμενος αντίθετα με τις δημοσκοπήσεις. Κατακεραύνωσε την αντιπρόεδρο και υποψήφια πρόεδρο Κάμαλα Χάρις επειδή δεν έχει ακόμη παραχωρήσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, ένα συνηθισμένο σημείο συζήτησης των Ρεπουμπλικανών τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κένεντι δεν τερμάτισε εντελώς την εκστρατεία του, αλλά λέει ότι απλώς την αναστέλλει και θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια σε ορισμένες πολιτείες. Επέμεινε με ιδιόρρυθμο τρόπο ότι εξακολουθεί να είναι πιθανό να καταλήξει στον Λευκό Οίκο.