Βραζιλία: Περίπου εκατό κωπηλάτες διασώθηκαν από τη θάλασσα μετά από ισχυρούς ανέμους

Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί 

Βραζιλία: Περίπου εκατό κωπηλάτες διασώθηκαν από τη θάλασσα μετά από ισχυρούς ανέμους
Twitter
1'

Περίπου εκατό άτομα που έκαναν κωπηλασία χρειάστηκε να διασωθούν από τη θάλασσα στη Βραζιλία την Παρασκευή, αφού παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους στη διάσημη παραλία της Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, με την πυροσβεστική να αναφέρει μόνο ότι «επτά άτομα έλαβαν ιατρική περίθαλψη από την ιατρική ομάδα για μικρές γρατζουνιές».

Πολλοί από αυτούς παρασύρθηκαν προς τα βράχια κοντά στο στρατιωτικό φρούριο της Copacabana, στο ένα άκρο της παραλίας. «Διοργανώνουμε αυτές τις εξορμήσεις εδώ και πάνω από ένα χρόνο και δεν έχουμε ξαναδεί τόσο δυνατούς ανέμους», δήλωσε στο AFP ο Daniel Andrade, εκπαιδευτής κωπηλασίας. «Εκπλαγήκαμε επειδή αυτές οι ριπές δεν είχαν προβλεφθεί από την πρόγνωση καιρού», πρόσθεσε.

«Τα ποδήλατα νερού χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση ανθρώπων που είχαν πέσει στη θάλασσα ή που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην άμμο με τις σανίδες τους», εξήγησε η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της. «Ορισμένοι άνθρωποι υπέστησαν γρατσουνιές όταν προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν πάνω από τα βράχια του φρουρίου της Copacabana για να επιστρέψουν στη στεριά», πρόσθεσαν.

Η εμβληματική παραλία Copacabana είναι ένα από τα τουριστικά hotspots του Ρίο. Κοντά στο στρατιωτικό φρούριο, τα νερά είναι συνήθως ήρεμα και δημοφιλή στους κολυμβητές και τους κωπηλάτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή