Στο πιο κρύο μέρος του κόσμου: Πώς κάνεις ντους στους -71 βαθμούς Κελσίου

Ποιες είναι οι επιλογές των κατοίκων σε μία περιοχή χωρίς τρεχούμενο νερό και με πολικές θερμοκρασίες

Στο πιο κρύο μέρος του κόσμου: Πώς κάνεις ντους στους -71 βαθμούς Κελσίου
1'

Μπορεί το να κάνεις ένας ντους ή να πλύνεις τα ρούχα να είναι μια από τις καθημερινές ρουτίνες στον δυτικό κόσμο, ωστόσο υπάρχει ένα μέρος που για κάτι τόσο απλό χρειάζεται προετοιμάσια, ίσως και μια ολόκληρη ημέρα.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που ζουν στο πιο κρύο κατοικημένο μέρος της Γης, σε ένα χωριό στη Γιακουτία της Σιβηρίας με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμα και τους -71 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο στο youtube, ο Στάνισλαβ που ζει εκεί με την οικογένειά του εξηγεί πώς οι ντόπιοι «αφιερώνουν τα Σαββατοκύριακα τους στο να πλένουν ρούχα και να πλένονται στο ξύλινο μπάνιο τους, τη μόνη επιλογή για τη διατήρηση της προσωπικής υγιεινής σε μια περιοχή χωρίς τρεχούμενο νερό».

Ωστόσο για να φτάσει το μπάνιο στη σωστή θερμοκρασία, πατέρας και γιος και ο γιος «πρέπει να αρχίσουν να το ζεσταίνουν πολύ εκ των προτέρων».

Τα λουτρά του χωριού θερμαίνονται χρησιμοποιώντας ξυλόσομπες που μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ώρες και πολλά ξύλα για να ζεσταθούν και για το λόγο αυτό κάνουν μπάνιο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Καθώς το λουτρό ζεσταίνεται σιγά σιγά, ο πατέρας και ο γιος μαζεύουν χιόνι από τον κήπο τόσο για το πλύσιμο, όσο και για το πλύσιμο των ρούχων.

Κάθε Κυριακή, η οικογένεια πλένει τα ρούχα της πριν κάνει εναλλάξ ντους στο λουτρό.

Το λουτρό λειτουργεί ως ατμόλουτρο όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει περίπου τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή