Γυναίκα έφτασε μέχρι τα 117 - Κάθε μέρα έτρωγε μια συγκεκριμένη τροφή

Η Ιταλίδα που φαίνεται πως είχε βρει το μυστικό της μακροζωίας
2'

To όνομα της Έμμα Μοράνο μπορεί να μη σας «λέει» πολλά αλλά κατάφερε να φτάσει στα 117 της χρόνια.

Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1899 στην Ιταλία, η Έμμα έζησε μέχρι τις 15 Απριλίου 2017 και έγινε το τελευταίο εν ζωή άτομο που γεννήθηκε το 1800. Ως υπεραιωνόβιος, έγινε επίσης η τέταρτη γηραιότερη Ευρωπαία ποτέ.

Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και της ιατρικής, ο μέσος όρος της ανθρώπινης ζωής αυξάνεται. Ωστόσο, τα 117 χρόνια είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος χρόνος ζωής, καθώς υπάρχουν μόνο 12 επαληθευμένες περιπτώσεις ανθρώπων που ζουν στην ίδια ηλικία.

Πώς το έκανε λοιπόν;

Η ερώτηση αυτή τέθηκε στην Έμμα πολλές φορές και όποιος έχει φιλοδοξίες να γίνει υπεραιωνόβιος θα πρέπει να να κρατήσει σημειώσεις.

Αποδεικνύεται ότι η Emma είχε μια σχετικά απλή συνταγή για να ζήσει τόσο πολύ, να ακολουθήσει μια αυστηρή δίαιτα και να αποφύγει τις σχέσεις με τους... άνδρες.

Λοιπόν, τι ορκίστηκε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο πως έτρωγε καθημερινά;

Αυγά και ιταλικό αλκοολούχο ποτό, τη γκράπα!

Αποκάλυψε ότι έτρωγε τρία αυγά -δύο ωμά- κάθε μέρα για περισσότερα από 90 χρόνια, μια συνήθεια που είχε ξεκινήσει αφού διαγνώστηκε με αναιμία στον απόηχο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Έμμα ανέφερε: «Τρώω τρία αυγά τη μέρα και για να χωνέψω πίνω τη γκράπα που ετοιμάζω μόνη μου: τη βάζω σε ένα βάζο με επτά φύλλα φασκόμηλου, ένα μάτσο χόρτο και λίγα σταφύλια. Μετά την πίνω με ένα κουτάλι».

Παραδέχτηκε επίσης ότι η γενετική της μπορεί να έχει κάποια σχέση με το να φτάσει τα 117, καθώς η μητέρα της έφτασε τα 91 και μερικές από τις αδερφές της είχαν συμπληρώσει τα 100α γενέθλιά τους.

Ο επί σχεδόν τρεις δεκαετίες γιατρός της, Κάρλο Μπάβα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ασθενής του σπάνια έτρωγε λαχανικά ή φρούτα.

«Όταν τη γνώρισα, έτρωγε τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά το πρωί και μετά μια ομελέτα το μεσημέρι και κοτόπουλο το βραδινό», ανέφερε