Άνδρας επισκέπτεται την «πιο αυτοκτονική πόλη στη Γη» - Γιατί οι κάτοικοι βάζουν τέλος στη ζωή τους

Το συγκλονιστικό βίντεο άνδρα στην πόλη της Γροιλανδίας με τα περισσότερα περιστατικά αυτοκτονίας

Άνδρας επισκέπτεται την «πιο αυτοκτονική πόλη στη Γη» - Γιατί οι κάτοικοι βάζουν τέλος στη ζωή τους
2'

Υπάρχουν μερικά μέρη στον κόσμο που έχουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών από άλλα και ένας άνδρας επισκέφτηκε την «πιο αυτοκτονική πόλη στη Γη» για να ρίξει φως στο γιατί κέρδισε αυτόν τον τραγικό τίτλο.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον Luke Korns, ο οποίος πέρασε χρόνο στην «αυτοκτονική» πόλη, μιλώντας στους ντόπιους και μαθαίνοντας για τον πολιτισμό τους.

Η μικρή περιοχή βρίσκεται στη Γροιλανδία και είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο αλλά με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών.

Και υπάρχει μια πόλη με το όνομα Tasiilaq στην ανατολική Γροιλανδία που υποφέρει από τα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα.

Θέλοντας να μάθει περισσότερα, ο Korns κατευθύνθηκε στην περιοχή και έμεινε με έναν φίλο, τον Vittus, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Tasiilaq.

«Ήταν ξεκάθαρη η σημασία της οικογένειας και η συγκράτηση τους»

Δείχνοντάς του γύρω, ο YouTuber παρατήρησε ότι μια σημαία έξω από το τοπικό νοσοκομείο, κάτι που ο Vittus εξήγησε ότι οφειλόταν σε μια αυτοκτονία που είχε συμβεί εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια, ο Korns τον ρώτησε αν είχε φίλους που είχαν αυτοκτονήσει, στον οποίο ο Vittus απάντησε: «Ναι, πολλοί φίλοι και η ξαδέρφη μου».

Παρακολουθώντας ένα πάρτι, ο Korns σχολίασε ότι «αλληλεπιδρώντας με όλους αυτούς τους ανθρώπους, έβλεπα, ότι όλοι φαίνοντας τόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Αυτό είναι καλό σε μια πόλη με πολλή θλίψη.

Οι θεατές συγκινήθηκαν από το βίντεο, πηγαίνοντας στην ενότητα σχολίων του YouTube για να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Ένας χρήστης σχολίασε: «Υπάρχει μια τόσο θλιβερή ενέργεια που προέρχεται από ολόκληρη την πόλη, μπορείτε να πείτε πώς είναι ένας συνεχής κύκλος, καθώς ο πληθυσμός είναι τόσο μικρός, πιθανώς κάθε άτομο που κατοικεί γνωρίζει τουλάχιστον ένα άτομο που έχει αυτοκτονήσει».

Και ένας τρίτος πρόσθεσε: «Μερικές φορές δεν είναι να τους δίνεις καλές συμβουλές, είναι να είσαι ανοιχτός στο να ακούς».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή