Βιρτζίνια: Φίλες σώζουν λουλούδια από χωματερές και τα αξιοποιούν φτιάχνοντας ανθοδέσμες

Η οικολογική δράση φίλων από την Βιρτζίνια που «χαρίζει» χαμόγελα
1'

Δύο φίλες από τη Βιρτζίνια ίδρυσε μια μικρή μη κερδοσκοπική οργάνωση για να αξιοποιήσει λουλούδια από γάμους και κηδείες που καταλήγουν σε απορρίμματα.

Το Friendly City Florals παραδίδει πολύχρωμες ανθοδέσμες σε νοσοκομεία και εκδηλώσεις, όπως κηδείες και γάμους, προσφέροντας χαρά με κάτι τόσο απλό, όπως είναι τα λουλούδια.

Η ιστορία ξεκινά όταν η Rebecca Shelly, μετά την ολοκλήρωση μιας γαμήλιας δεξίωσης στη Βόρεια Καρολίνα, γέμισε με θλίψη εκατοντάδες τέλεια ζωηρές παιώνιες σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

«Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να επανατοποθετήσουμε τα λουλούδια και να ομορφύνουμε τη μέρα σε κάποιον άλλο;» ρώτησε η Shelly, η οποία λάνσαρε το Friendly City Florals. «Έχουμε ανακοινώσει παντού ότι αν έχετε πάρα πολλά λουλούδια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, θα σας τα βγάλουμε από τα χέρια».

Οι κάτοικοι του Χάρισονμπουργκ της Βιρτζίνια παρατήρησαν πόσα μπουκέτα λουλούδια είχαν φτάσει στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια των ημερών.

Οι δύο φίλες περνούν αρκετές ημέρες την εβδομάδα ταξιδεύοντας σε αίθουσες, σπίτια και χώρους εκδηλώσεων για να συλλέξουν συνθέσεις με λουλούδια που διαφορετικά θα πετούσαν έξω.

Τα φέρνουν πίσω στο σπίτι της Shelly, διαλέγουν τυχόν μαραμένα στελέχη και τα αντικαθιστούν με πιο φρέσκα λουλούδια προτού διώξουν τις ανθοδέσμες σε όσους τα χρειάζονται.

Σχετικές ειδήσεις