Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Πώς «σχεδίασαν» το διαζύγιό τους - Γιατί κατέθεσε εκείνη αίτηση

Η Τζένιφερ Λόπεζ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Άφλεκ μετά από δύο χρόνια γάμου
4'

Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ είχαν σχεδιάσει το διαζύγιό τους πριν η τραγουδίστρια καταθέσει αίτηση την περασμένη Τρίτη, στην δεύτερη επέτειο γάμου τους.

Η Λατίνα σταρ υπέβαλε την αιτηση διαζυγίου χωρίς δικηγόρο και χωρίς να υπάρχει προγαμιαίο συμβολαιο, μετά από μόλις δύο χρόνια γάμου.

Ωστόσο, μία πηγή είπε στο Us Weekly ότι το ζευγάρι είχε ξεκαθαρίσει όλες τις λεπτομέρειες του χωρισμού πριν την αίτηση διαζυγίου.

«Είχαν ήδη συμφωνήσει τους όρους, πριν την αίτηση. Η Τζένιφερ "πάτησε τη σκανδάλη" επειδή αυτή ήταν η συμφωνία τους, ότι θα υπέβαλλε εκείνη την αίτηση διαζυγίου και ήταν εκείνη που πήρε τελικά την απόφαση».

Ένα οικονομικό ζήτημα σχετικά με τον χωρισμό τους είναι η πολυτελής βίλα τους στο Μπέβερλι Χιλς αξίας 60 εκατ. δολαρίων, την οποία αγόρασαν πέρυσι. Μετά από εργασίες ανακαίνισης, η έπαυλη βγήκε στην αγορά τον Ιούλιο έναντι 68 εκατ. δολαρίων.

Η ίδια πηγή, σύμφωνα με τη Daily Mail εξήγησε: «Δεν υπάρχει κάτι άλλοι να μοιράσουν. Κανένας δεν θέλει περισσότερα από τον άλλον. Και οι δύο έχουν δικά τους σημαντικά περιουσιακά στοιχεία».

Στην αίτηση διαζυγίου η Λόπεζ ανέφερε «ασυμβίβαστες διαφορές», ενώ κανένας από τους δύο δεν ζητάει διατροφή.

Η τραγουδίστρια θα πάρει ξανά το παλιό της επίθετο, αφού είχε πάρει επίσημα το επίθετο του Μπεν Άφλεκ όταν παντρεύτηκαν.

Το ζευγάρι όπως έγινε γνωστό δεν είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο πριν τον γάμο τους τον Ιούλιο του 2022, τον τέταρτο γάμο για την JLo και τον δεύτερο για τον Άφλεκ.

Η απουσία προγαμιαίου σημαίνει ότι θα μοιραστούν τα ατομικά τους κέρδη τα τελευταία δύο χρόνια, είτε από κινηματογραφικά έργα, είτε από μεγάλες συμφωνίες με εταιρείες για διαφημίσεις και συνεργασίες, ενώ για να μπλεχτεί ακόμα περισσοτερο η κατάσταση, το πρώην ζευγάρι συνεργάστηκε στην επερχόμενη ταινία Unstoppable, όπου η Λόπεζ πρωταγωνιστεί και ο Άφλεκ μαζί με τον Ματ Ντέιμον έχουν την παραγωγή της ταινίας.

«Είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι», ανέφερε στη Daily Mail άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του ηθοποιού και της τραγουδίστριας. «Εκείνη είναι πολύ εξωστρεφής και θέλει να βγαίνει και εκείνος είναι πιο εσωστρεφής και του αρέσει να μένει στο σπίτι»

Η Λόπεζ πάντως σύμφωνα με αναφορές νιώθει «απογοητευμένη και στενοχωρημένη» μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε, αλλά ξέρει ότι ήταν πια ώρα «να προχωρήσει».

Η Τζένιφερ μοιάζει να ήξερε οτι ήταν πλέον η ώρα να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή της. «Είναι πολύ απογοητευμένη και λυπημένη αλλά ο Μπεν δεν της έχει δώσει κανένα σημάδι ότι θέλει να συνεχιστεί ο γάμος τους», είπε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «Δεν έχει δείξει καμία δέσμευση και ενδιαφέρον να κάνει τον γάμο τους να λειτουργήσει. Έχει φτάσει στο σημείο που εκείνη πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της».

Το διαζύγιο έρχεται ακριβώς δύο χρόνια μετά τον υπερπολυτελή δεύτερο γάμο τους στη Τζόρτζια στις 20 Αυγούστου 2022. «Δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και η ημερομηνία που το έκανε λέει πολλά. Η αίτηση διαζυγίου της δίνει τον έλεγχο της διαδικασίας». «Προσπάθησε πολύ για να λειτουργήσει η σχέση τους και είναι απαρηγόρητη».

Οι φήμες χωρισμού μπορεί να ξεκίνησαν τον Μάιο και ενώ το ζευγάρι δεν είχε εμφανιστεί μαζί για περισσότερο από ένα μήνα, ωστόσο φαίνεται πως τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από τον μήνα του μέλιτος μετά τον γάμο τους το 2022 στην Ιταλία.

Μία πηγή πρόσφατα δήλωσε στην Page Six «Όταν δεν ήταν μπροστά στις κάμερες σχεδόν δεν μιλούσαν μεταξύ τους, την περίοδο που υποτίθεται ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής τους».

Μάλιστα λέγεται ότι ο Άφλεκ είχε αρχίσει να ζητάει περισσότερη ιδιωτικότητα και δεν μπορούσε να διαχειριστεί το επίπεδο της φήμης της Λόπεζ.