Θρίλερ με τη Σινδόνη του Τορίνου: Επιστήμονες ζητούν νέα ανάλυση μετά τις αποδείξεις της Σταύρωσης

Οι επιστήμονες απαιτούν να αναλυθεί ξανά η Σινδόνη του Τορίνο καθώς αυξάνονται οι «αποδείξεις της Βιβλικής ιστορίας της σταύρωσης του Ιησού»

Θρίλερ με τη Σινδόνη του Τορίνου: Επιστήμονες ζητούν νέα ανάλυση μετά τις αποδείξεις της Σταύρωσης
3'

Οι επιστήμονες ζητούν πιο εξειδικευμένη ανάλυση της μυστηριώδους Σινδόνης του Τορίνο εν μέσω στοιχείων που υποστηρίζουν τη Βιβλική ιστορία της Σταύρωσης του Ιησού.

Η προέλευση του λινού υφάσματος έχει συζητηθεί έντονα, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξουν τον Ιησού στην ταφή μετά τη σταύρωσή του.

Άλλοι απορρίπτουν αυτή την άποψη, λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα μεσαιωνικής πλαστογραφίας - που υποστηρίζεται από μια μελέτη του 1988 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλλά μια νέα ανασκόπηση από ερευνητές από τη Γαλλία και την Ιταλία έριξε μια άλλη ματιά σε αυτά τα ευρήματα και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αποκλίσεις στα δεδομένα που δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Το σάβανο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1350.

Η μελέτη του 1988 ανέπτυξε μια τεχνική που ονομάζεται χρονολόγηση με άνθρακα, ελπίζοντας να καθορίσει την πραγματική ηλικία του υφάσματος.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κατά 95% χρονολογείται μεταξύ 1260 και 1390 μ.Χ. Αρκετούς δηλαδή αιώνες από τον θάνατο του Χριστού, που προσδιορίζεται το 33 μ.Χ.

Πανεπιστήμια της Αριζόνα, της Ζυρίχης και της Οξφόρδης ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναλύσουν ένα κομμάτι και να καταλήξουν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο ανεξάρτητος Γάλλος ερευνητής Τριστάν Κασαμπιάνκα, αμφισβητεί τα ευρήματα λόγω των σημαντικών αποκλίσεων που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων. Ακόμη και αν ληφθούν υπόψη οι αποκλίσεις, το ύφασμα εξακολουθεί να τοποθετείται στον Μεσαίωνα.

Απευθύνει εκ νέο έκκληση για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το ύφασμα, σε συνέχεια των ερυημάτων ενός άλλου ερευνητή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρήκε ίχνη αίματος - λέγοντας ότι υποστηρίζει την ιστορία της αιματηρής εκτέλεσης του Ιησού.

Ο Τζούλιο Φάντι, μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας, έχει αναλύσει ξανά δείγματα του σάβανου που ελήφθησαν από τη δεκαετία του 1970, λέγοντας ότι ανακάλυψε σωματίδια αίματος μαζί με ίχνη υλικού τυπικά της αρχαίας Ιερουσαλήμ .

Αυτό υποδηλώνει ότι το ύφασμα προήλθε από την περιοχή, λέει ο καθηγητής, ταιριάζοντας με την ιστορία της Καινής Διαθήκης ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε στους λόφους ακριβώς έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ.

Ανεξάρτητοι ειδικοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι το ύφασμα θα μπορούσε να είχε μολυνθεί με αίμα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια των εκατοντάδων ετών από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τη δεκαετία του 1350.

Ωστόσο, η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Hematology Case Reports and Reviews

Ο Φάντι λέει ότι βρήκε την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο, μαζί με δύο διαφορετικούς τύπους αίματος.

Ισχυρίζεται ότι τα ευρήματά του δείχνουν ότι το σάβανο χρησιμοποιήθηκε σε κάποιον με πληγές και σπασίματα. Όπως υποστηρίζει αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήταν σφυρηλατημένο με μπογιά, βαφή, μελάνι ή άλλη τεχνική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή