Ιαπωνία: Δελφίνι προσπαθεί να βιάσει κολυμβητές - Τι λένε οι ειδικοί για το απίστευτο φαινόμενο

Απίστευτο και όμως αληθινό το απίστευτο περιστατικό στην κεντρική Ιαπωνία
3'

Μπροστά σε ένα περίεργο (τουλάχιστον) φαινόμενο έχουν βρεθεί οι υδροβιολόγοι στην Ιαπωνία καθώς ένα δελφίνι, ονόματι Suzu, προσπαθεί να... βιάσει κολυμβητές!

Τα περιστατικά (τα οποία είναι δεκάδες) διαδραματίζονται στην κεντρική Ιαπωνία, με δύτες και κολυμβητές να έχουν έχουν δαγκωθεί, σπρωχθεί και παρενοχληθεί σεξουαλικά από το πλάσμα που θέλει να παίξει και να κάνει έρωτα!

Οι παραλίες προειδοποιούν απεγνωσμένα τους παραθεριστές για το δελφίνι που ξεπροβάλλει από το πουθενά και κυνηγά τα θύματά του καθώς κολυμπούν.

Η Suzu έχει προκαλέσει διάφορους τραυματισμούς από την προσπάθεια αναγκαστικής στενής επαφής με ανθρώπους.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, το δελφίνι ήταν υπεύθυνο για δύο επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα έναν άνδρα να χάσει το δάχτυλό του.

Κατά μήκος της ακτής έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν τους τουρίστες να ξεφύγουν από το νερό εάν δουν ένα δελφίνι - ή πιο συγκεκριμένα, τον Suzu στον νομό Φουκούι, βορειοανατολικά του Κιότο.

Εν τω μεταξύ, τζετ σκι περιπολούν στις πολυσύχναστες παραλίες σε επιφυλακή για το τρελό πλάσμα.

Ηχητικές συσκευές που εκπέμπουν έναν δυσάρεστο υποβρύχιο ήχο έχουν ακόμη και τραβηχτεί και χρησιμοποιηθεί αν πλησιάσει την ακτογραμμή.

H δράση της Suzu έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς καθώς πρόπερσι πραγματοποίησε 21 επιθέσεις το 2022, 9 πέρυσι και 18 φέτος το καλοκαίρι.

Ο Yasuyuki Nakase, 62 ετών, είναι ένας εκπαιδευτής καταδύσεων που έχει πέσει πολλές φορές θύμα της συμπεριφοράς της Suzu, ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times: « Όταν προσπάθησε να δαγκώσει, κράτησα τα χέρια μου ίσια, οπότε δεν μπορούσε να πιάσει. Με ακολουθούσε, ανοιγόκλεινε το στόμα του από το πρόσωπό μου. Ήταν τρομακτικό».

Λόγω της φυσικής κατάστασης διέγερσης της Suzu, είναι ξεκάθαρο στους βιολόγους ότι αυτή είναι μια τυπική συμπεριφορά ζευγαρώματος των δελφινιών.

Αυτό οδηγεί τους βιολόγους να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να έχει πυροδοτήσει μια τέτοια παράλογη συμπεριφορά από τη Suzu.

Ένας αποκαρδιωτικός λόγος θα μπορούσε να είναι ότι πλάσμα είναι μοναχικό. Τα δελφίνια τείνουν να κολυμπούν σε ομάδες, ενώ η Suzu είναι ολομόναχη.

Αυτό όμως δεν αφαιρεί τον απόλυτο φόβο που επιβάλλει στους παραθεριστές.

Ο Yasuyuki συνέχισε: «Αν ερχόταν με δύναμη, θα μπορούσε να σου σπάσει το χέρι. Οι δύτες βλέπουν μερικές φορές δελφίνια, φυσικά, και συνήθως κρατούν αποστάσεις. Αυτή είναι τελείως διαφορετική».

Ένας άλλος λόγος για τις τυχαίες επιθέσεις της Suzu θα μπορούσε να είναι η υπερβολική έκθεση στον άνθρωπο, υποστηρίζει ο κυτταρολόγος καθηγητής Tadamichi Morisaka.

Οι δύτες έχουν συχνά κολυμπήσει με τη Suzu και τώρα αναζητά χρόνο για παιχνίδι με ανθρώπους.

Παρά το γεγονός ότι η Suzu φαίνεται σεξουαλικά διεγερμένη, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι προσπαθεί να ζευγαρώσει, αλλά θα μπορούσε απλώς να δείξει ότι θέλει να παίξει.

Ο κυτταρολόγος εξήγησε στους Times: «Οι άνθρωποι άγγιξαν το δελφίνι και το αγκάλιασαν. Σταδιακά τα συνήθισε και τώρα πλησιάζει τους ανθρώπους. Τα δελφίνια τσιμπάνε το ένα το άλλο ως μέρος του παιχνιδιού, αλλά όταν το κάνουν αυτό στους ανθρώπους γίνεται πρόβλημα."

Λόγω του εκτεταμένου καταλόγου των επιθέσεων που έχει πραγματοποιήσει η Suzu, αν ήταν καρχαρίας, είναι αρκετά πιθανό να είχε σκοτωθεί μέχρι τώρα.

Όμως, η θανάτωση δελφινιών απαγορεύεται με δημοτικό διάταγμα στην επαρχία Φουκούι - όπου ζει η Suzu.