Κουίζ: Βρείτε την βιολογική σας ηλικία

Σε περιπτώσεις που η βιολογική ηλικία είναι μεγαλύτερη, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
2'

Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανό να υπολογίσει τη βιολογική ηλικία ενός ανθρώπου χρησιμοποιώντας 24 ερωτήσεις. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ενεργό email.

Η βιολογική ηλικία διαφέρει από τη χρονολογική ηλικία, επειδή εξετάζει πόσο χρονών είναι τα κύτταρά σας. Όσο μεγαλύτερα είναι τα κύτταρα, τόσο μεγαλύτερη φθορά αναπτύσσουν, γεγονός που θέτει τους ανθρώπους σε υψηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένα καλό αποτέλεσμα είναι μια βιολογική ηλικία που είναι ελαφρώς νεότερη από τη χρονολογική ηλικία, ή τον αριθμό των ετών που ζει κάποιος. Αλλά μια βιολογική ηλικία που ταιριάζει με τη χρονολογική ηλικία, θεωρείται επίσης καλό σημάδι.

Σε περιπτώσεις που η βιολογική ηλικία είναι μεγαλύτερη, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και θανάτου σε μικρότερη ηλικία.

Το κουίζ ζητά επίσης από τους χρήστες την περίμετρο του χεριού τους, αλλά, εάν αυτό δεν είναι γνωστό, οι χρήστες ενημερώνονται ότι μπορούν να εισάγουν τον μέσο όρο που είναι τα 33 εκατοστά. Υπάρχει επίσης μια ερώτηση σχετικά με την αρτηριακή πίεση, με τους χρήστες να προτείνουν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία για να εκτιμήσουν τη δική τους σε περιπτώση που δεν γνωρίζουν.

Ένα υγιές εύρος είναι 120/80 mmHg.

Αυτό το νέο τεστ είναι δωρεάν, δεν περιλαμβάνει εξετάσεις και βασίζεται σε αποτελέσματα από 47.000 Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Τα άτομα που συμμετέχουν στο τεστ απαντούν πρώτα σε ερωτήσεις σχετικά με την εθνικότητα, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο και το εισόδημά τους.

Ο Chris Mirabile, ο οποίος ίδρυσε τη NOVOS, επισήμανε ότι δημιούργησαν αυτό το κουίζ για να κάνουν την εκτίμηση της βιολογικής ηλικίας πιο προσιτή για όλους.

«Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους δωρεάν εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν με περισσότερη υγεία και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο καθένας αξίζει να γνωρίζει τη βιολογική του ηλικία και πώς ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να την επιβραδύνουν», ανέφερε ο ίδιος.

Βρείτε το κουίζ εδώ: Free AI-Trained Biological Age Test - NOVOS (novoslabs.com)