Ο ανατριχιαστικός θρύλος του αιμοδιψούς «Bondo Ape» – Το υβρίδιο γορίλλα και ανθρώπου

Ο ανατριχιαστικός θρύλος του αιμοδιψούς «Bondo Ape» – Το υβρίδιο γορίλλα και ανθρώπου

Ο ανατριχιαστικός θρύλος του αιμοδιψούς «Bondo Ape» – Το υβρίδιο γορίλλα και ανθρώπου
The sun
3'

Ο ανατριχιαστικός θρύλος του πίθηκου Bondo έχει ταλαιπωρήσει τους ερευνητές για δεκαετίες, καθώς ο αποκαλούμενος Μεγαλοπόδαρος του Κονγκό εξακολουθεί να αποτελεί ένα μυστήριο.

Οι τρομακτικές ιστορίες περιγράφουν τα γιγάντια πρωτεύοντα ως ένα υβρίδιο γορίλλα και και ανθρώπου - ικανό να σφάξει λιοντάρια και να προκαλέσει τον όλεθρο στη ζούγκλα.

Μέσα από μίλια μολυσμένων υδάτων γεμάτα από κροκόδειλους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι ερευνητές βρήκαν για πρώτη φορά τον πίθηκο Bondo πριν από 20 χρόνια.

Γνωστοί ως χιμπατζήδες Bili-Uéré λόγω της περιοχής όπου ζουν, δεκάδες χιλιάδες άγρια ​​είδη λέγεται ότι βρίσκονται ανάμεσα στα δέντρα.

Οι χιμπατζήδες είναι γνωστοί για τα επιθετικά τους ξεσπάσματα, αλλά ο πίθηκος Bondo λέγεται ότι είναι ένα πολύ πιο αδίστακτο και υπολογίσιμο είδος.

Ένας από τους ερευνητές που ανακάλυψαν για πρώτη φορά τους πιθήκους το 2004 ισχυρίζεται ότι έχει δει κάποιον να καταβροχθίζει το φρέσκο ​​κουφάρι μιας λεοπάρδαλης.

Με τους ντόπιους να προειδοποιούν συνεχώς τους ανθρώπους ότι τα θηρία Bondo είναι οι αληθινοί βασιλιάδες της ζούγκλας, αφού πολλές ιστορίες τους περιγράφουν ως τρομερούς δολοφόνους λιονταριών.

Οι σχεδόν μυθικές φήμες γύρω από τον ατρόμητο πίθηκο λέγεται ότι έχουν περάσει από γενιές ιθαγενών φυλών πριν φιλτράρουν στις τοπικές κοινότητες Κονγκό.

Αυτές οι τρομακτικές ιστορίες τους κέρδισαν ακόμη και το παρατσούκλι του «γιέτι στο δάσος».

Τα πλάσματα εξακολουθούν να είναι σχετικά άγνωστα στους ερευνητές, καθώς μόνο λίγοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με ένα είδος Bondo.

Αυτοί περιγράφουν τους πιθήκους ως ψηλότερους από τον μέσο άνθρωπο. Έχουν επίπεδα πρόσωπα και πλατύ στόμα που ταιριάζει με τους χιμπατζήδες.

Μια άλλη ομοιότητα είναι η πιθανότητά τους με τους ανθρώπους στα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά τους καθώς και το πώς συχνά περπατούν όρθιοι.

Μια άλλη ανατριχιαστική θεωρία που πιστεύουν οι ντόπιοι είναι ότι οι πίθηκοι ουρλιάζουν στο φεγγάρι μετά το σκοτάδι.

Αν και έχουν κερδίσει το παρατσούκλι των «λιονταροκτόνων», λέγεται ότι είναι σχετικά φιλικοί προς τους ανθρώπους.

Εξερευνητές και ντόπιοι έχουν πει ιστορίες για το πώς το είδος τείνει να είναι πιο περίεργο παρά να ανησυχεί όταν εντοπίζεται.

Αν και ορισμένοι ισχυρισμοί το αμφισβητούν, ενώ άλλοι λένε ότι οι ενήλικες πίθηκοι Bondo φαίνονται αμήχανοι γύρω από τους ανθρώπους και γρήγορα προσπαθούν να εξαφανιστούν από τα μάτια τους.

Μια άλλη συγκλονιστική αποκάλυψη από τους ντόπιους αποκάλυψε ότι το είδος Bondo λέγεται ότι έχει ανοσία στα όπλα τους - κυρίως τα δηλητηριασμένα βέλη.

Μια άλλη τεράστια διαφορά μεταξύ των πιθήκων Bondo και όλων των άλλων χιμπατζήδων είναι το πώς λέγεται ότι κοιμούνται στο έδαφος αντί να φωλιάζουν στα δέντρα.

Η ερευνητική εργασία από το ιστορικό κυνήγι του 2004 για τους μεγάλους πιθήκους διαπίστωσε ότι συχνά τους φαίνεται πιο άνετο να κοιμούνται στο έδαφος παρά να κουλουριάζονται στα δέντρα.

Μετά από μια 20ωρη αναζήτηση για τα μυστηριώδη πρωτεύοντα θηλαστικά, μια ομάδα εξερευνητών ανακάλυψε ότι ο πίθηκος Bondo συγγενεύει στενά με ένα κανονικό είδος χιμπατζή.

Η δοκιμή DNA μέσω των περιττωμάτων των πρωτευόντων βρήκε ότι στην πραγματικότητα ήταν ανατολικοί χιμπατζήδες.

Με πολλούς μάλιστα να λένε ότι το Bondo ήταν απλώς μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του γνωστού είδους και όχι κάποιο μυθικό νέο πλάσμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή