Σικελία: Γρίφος η βύθιση του σούπερ γιοτ σε 16 λεπτά - 4 κρίσιμα ερωτήματα

Οι Ιταλοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για ανθρωποκτονία για κάθε έναν από από τους θανάτους

Σικελία: Γρίφος η βύθιση του σούπερ γιοτ σε 16 λεπτά - 4 κρίσιμα ερωτήματα
2'

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του τραγικού ναυαγίου την περασμένη Δευτέρα, του σούπερ γιοτ Μπεϊζιάν, όπου 7 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο ανοιχτά της Σικελίας, ανάμεσά τους ο Μάικ Λίντς, μεγιστάνας της τεχνολογίας ή αλλιώς "Βρετανός Μπιλ Γκέιτς" - και η 18χρονη κόρη του.

Μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο, είναι αυτό της κακοκαιρίας και ενός ξαφνικού υδροστρόβιλου που χτύπησε το τεράστιο κατάρτι του σκάφους.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για ανθρωποκτονία για κάθε έναν από από τους θανάτους.

Από πού ξεκίνησε και πού κατευθυνόταν το Bayesian

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο Λιντς οργάνωσε το ταξίδι για να γιορτάσει την αθώωσή του από κατηγορίες απάτης στις ΗΠΑ, ενώ δεν είναι σαφές ούτε από πού ξεκίνησε το σκάφος, ούτε ποιος ήταν ο τελικός προορισμό του.

Δεν είναι επίσης σαφές πότε ακριβώς ξεκίνησε ο εορτασμός και πότε έπρεπε να τελειώσει.

Τι οδήγησε στην έναρξη των ερευνών για ανθρωποκτονία;

Οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πολλές πληροφορίες σε σχέση με τις έρευνες για ανθρωποκτονία. Είπαν επίσης ότι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να προκλήθηκε το ναυάγιο από αμέλεια.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιους -αν κάποιος σε αυτή τη φάση- έχουν αναγνωρίσει ως ύποπτους.

Πώς πέθανε ο καθένας από τους τουρίστες;

Οι έρευνες για τους θανάτους του καθενός από τα 7 θύματα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, κυρίως για να διαπιστωθεί πώς πέθαναν, αν δηλαδή το μοιραίο επήλθε από τραύματα ή πνιγμό. Κάτι που ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο.

Πώς συνέβη η τραγωδία του Bayes;

Ομοίως, θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να μάθουμε επίσημα - αν ποτέ - τι προκάλεσε τη βύθιση του γιοτ, ιδιαίτερα με τη συνεχιζόμενη έρευνα για ανθρωποκτονία. Οι αρχές συνεχίζουν να διερευνούν τα πάντα, κάτι που θα είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία.

Υπάρχει το σενάριο ότι ένα φρικτό στόμιο νερού, που αναπτύσσεται προς τα κάτω σε καταιγίδες, να χτύπησε το κατάρτι του σούπερ γιοτ. Αυτά μπορούν είτε να σχηματιστούν πάνω από το νερό, είτε να μετακινηθούν από ξηρά σε νερό και να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με έναν ανεμοστρόβιλο ξηράς, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών των ΗΠΑ. Πολλές καταιγίδες έχουν σαρώσει την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις να προκαλούν σοβαρές ζημιές στα βόρεια της χώρας μετά από εβδομάδες καύσωνα.

Το γιοτ ήταν εξοπλισμένο με ένα κατάρτι 75 μέτρων, το δεύτερο ψηλότερο στον κόσμο , το οποίο θα έκανε το σκάφος ιδιαίτερα ευάλωτο στο να παγιδευτεί σε υδάτινο κύμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή