Τολμηρή γιαγιά 102 ετών: Από την αγωνιστική Ferrari στο άλμα με αλεξίπτωτο

Η γηραιότερη αλεξιπτωτιστής της Βρετανίας, 102 ετών που γιορτάζει πρωτότυπα τα γενέθλιά της για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Τολμηρή γιαγιά 102 ετών: Από την αγωνιστική Ferrari στο άλμα με αλεξίπτωτο
1'

Μια 102χρονη γυναίκα γιορτάζει τα γενέθλιά της με έναν πρωτότυπο κάθε φορά τρόπο...αυτή τη φορά επέλεξε την πτώση με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο.

Η Manette Baillie, από το Σάφλοκ, συγκεντρώνει χρήματα για τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις και μέχρι στιγμής 9.000 λίρες από τον στόχο των 30.000 λιρών.

Σε δηλώσεις της πριν από το απίθανο άλμα της είπε: «Όταν άνοιξε η πόρτα σκέφτηκα, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορώ να κάνω ή να πω. Απλά πηδήξε. Θυμάμαι τα πόδια μου να βγαίνουν έξω και είναι ένα είδος θολούρας. Έκλεισα τα μάτια μου.Φαινόταν να ταξιδεύουμε με πολύ γρήγορη ταχύτητα».

Μέλη της τοπικής κοινότητάς της, όπου ζει από το 1961, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Σάφολκ για να την επευφημήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπεραιωνόβια, η οποία ήταν παντρεμένη με αλεξιπτωτιστή, αντιμετωπίζει περιπέτειες, έχοντας υπηρετήσει στην Υπηρεσία Βασιλικού Ναυτικού Γυναικών (WRENS) στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Baillie - η οποία εξακολουθεί να οδηγεί τακτικά - γιόρτασε τα 100α γενέθλιά της οδηγώντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Ferrari με 130 μίλια / ώρα στην πίστα αγώνων του Silverstone.

«Παίζω ενεργό ρόλο στην κοινότητα και οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν ποιο είναι το μυστικό των γηρατειών. Φυσικά, είναι τύχη, αλλά θα έλεγα να παραμείνετε τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά ενεργοί και να κοινωνικοποιηθείτε!»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή