Χεζμπολάχ: Χτυπήσαμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ - Διάγγελμα Νασράλα

Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μη στοχεύσει σε περιοχές αμάχων και ισραηλινές υποδομές - Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας επίθεσης
4'

O ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα προχώρησε σε διάγγελμα σχετικά με την επίθεση της οργάνωσης κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι η απάντηση στη δολοφονία του Φουαντ Σουκρ καθυστέρησε για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και την μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Όπως είπε, η οργάνωση αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία στοχεύοντας περιοχές αμάχων και υποδομές.

Ο Νασράλα σημείωσε ότι η Χεζμπολάχ χτύπησε στρατιωτική βάση παρακολούθησης 110 χιλιομέτρων εντός ισραηλινού εδάφους, 1,5 χιλιόμετρο από το Τελ Αβίβ.

Όπως υποστήριξε όλα τα drones εκτοξεύθηκαν με επιτυχία και «εισήλθαν όλα στον ισραηλινό εναέριο χώρο», ενώ ανέφερε ότι η οργάνωση δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας στη σημερινή επίθεση αλλά μπορεί να το κάνει στο εγγύς μέλλον.

Πρόσθεσε ακόμη ότι κανένας από τους πυραύλους ακριβείς ή στρατηγικής δεν ήταν κατεστραμμένοι από τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χεζμπολάχ νωρίτερα είχε πει ότι εκτόξευσε 320 ρουκέτες Katyusha και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) είπαν ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη «κατέστρεψαν χιλιάδες κάννες από εκτοξευτές πυραύλων της Χεζμπολάχ» σε πάνω από 40 τοποθεσίες, κάτι που ο Νασράλα έσπευσε να διαψεύσει, λεγοντας ότι «η επιχείρηση ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, με απόλυτη ακρίβεια».

Η Χεζμπολάχ τώρα περιμένει να δει τα «αποτελέσματα» της επίθεσής της στο Ισραήλ και ισχυρίζεται οτι οι IDF κρύβουν πληροφορίες σχετικά με το εύρος της ζημιάς που υπέστη το Ισραήλ.

Εάν η επίθεση ήταν «ικανοποιητική», τότε τα αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτερου ηγέτη της Χεζμπολάχ Φουαντ Σουκρ θα θεωρηθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί, όμως σε αντίθετη περίπτωση, η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί ξανά στο μέλλον, διαμηνύει ο Νασράλα.

Υποστηρίζει ότι προκάλεσε πολύ μεγάλες αναταραχές στο Ισραήλ και χαιρετίζει την επίθεση ως την πρώτη μεγάλη επιχείρηση που διεξήχθη μετά τη δολοφονία του Σουκρ, που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα των πυραύλων ακριβείας της Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε την ομιλία του στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας ότι το «προληπτικό» χτύπημα του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο το πρωί δεν ήταν «το τέλος της ιστορίας».

«Η Χεζμπολάχ προσπάθησε να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ με ρουκέτες και drones. Δώσαμε εντολή στον IDF να πραγματοποιήσουν ένα ισχυρό χτύπημα για να εξαλείψουν την απειλή», είπε.

«Ο IDF κατέστρεψε χιλιάδες ρουκέτες μικρής εμβέλειας και όλες είχαν στόχο να βλάψουν τους πολίτες και τις δυνάμεις μας στη Γαλιλαία», πρόσθεσε. «Επιπλέον αναχαιτίστηκαν όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ σε στρατηγικούς στόχους στο κέντρο της χώρας μας».

«Το Ισραήλ επιτίθεται στη Χεζμπολάχ με αιφνιδιαστικά, συντριπτικά χτυπήματα. Πριν από τρεις εβδομάδες εξολοθρεύσαμε τον αρχηγό του επιτελείου τους. Σήμερα ματαιώσαμε το σχέδιο επίθεσης. Ο Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό και ο Χαμενεΐ στην Τεχεράνη πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία προς την αλλαγή της κατάστασης στον Βορρά και την επιστροφή όλων των κατοίκων μας με ασφάλεια στα σπίτια τους», κατέληξε.