Άντονι Φάουτσι: Στο νοσοκομείο με ιό του Δυτικού Νείλου - Πώς είναι η υγεία του

Όπως δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι πιθανότατα κόλλησε τον ιό του Δυτικού Νείλου από τσίμπημα κουνουπιού στον κήπο του

Άντονι Φάουτσι: Στο νοσοκομείο με ιό του Δυτικού Νείλου - Πώς είναι η υγεία του
1'

Ο Άντονι Φάουτσι νοσηλεύτηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, καθώς πλέον αναρρώνει στο σπίτι του.

Ο ανοσολόγος, ο οποίος έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως συντονιστής της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως επικεφαλής ιατρικός συμβουλος του Αμερικανού προέδρου, εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από 11 ημέρες περίπου με πυρετό, ρίγος και κόπωση.

Σύμφωνα με το CBS ο 83χρονος γιατρός αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος πιθανότατα κόλλησε τον ιό από τσίμπημα κουνουπιού στον κήπο του.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν αισθάνονται άρρωστοι, ενώ συμπτώματα εμφανίζει ένας στους πέντε. Ο ιός μεταδίδεται από κουνούπια τα οποία τσιμπάνε μολυσμένα πτηνά και στη συνέχεια τσιμπάνε ανθρώπους, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό, που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

Ο Άντονι Φάουτσι, πρώην διεθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ αποσύρθηκε το 2022, ενώ στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δέχονταν απειλές θανάτου και χρειάζονταν ασφάλεια σε 24ωρη βάση. Ο ανοσολόγος έχει δεχθεί επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή