Τραμπ για Έλον Μασκ: «Δε θα είχε χρόνο να γίνει υπουργός μου, αλλά θα μπορούσε να είναι σύμβουλος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο Έλον Μασκ δεν θα είχε χρόνο να είναι στο υπουργικό συμβούλιο του Λευκού Οίκου, αλλά θα μπορούσε να εκτελέσει χρέη «συμβούλου»
O Nτόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ
AP
2'

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ, πιθανότατα δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει στο υποθετικό υπουργικό συμβούλιο του Λευκού Οίκου λόγω του απαιτητικού προγράμματος λειτουργίας των διαφόρων εταιρειών του.

«Θέλει να συμμετάσχει. Τώρα κοιτάξτε, διευθύνει μεγάλες επιχειρήσεις και όλα αυτά, οπότε δεν μπορεί, πραγματικά, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι στο υπουργικό συμβούλιο», είπε ο Τραμπ για τον Μασκ σε μια συνέντευξη με τον πρώην μέλος των Νavy Seal, Σον Ράιαν. «Θα τον έβαζα στο υπουργικό συμβούλιο, οπωσδήποτε, αλλά δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό με όλα τα πράγματα που έχει να κάνει».

«Μπορεί κάπως, όπως λέει η έκφραση, να διαβουλεύεται με τη χώρα και να δώσει μερικές πολύ καλές ιδέες», είπε ο Τραμπ. Χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη ως παράδειγμα για το πού θα μπορούσε να βοηθήσει ο Μασκ. Μόλις πριν από δύο χρόνια, ο Τραμπ και ο Μασκ βρίσκονταν σε ανοιχτή κόντρα, ανταλλάσσοντας προσβολές σε δημόσια φόρουμ όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολιτικές συγκεντρώσεις.

Αλλά έχουν γίνει σύμμαχοι σε αυτές τις εκλογές καθώς ο Μασκ υποστήριξε δημόσια τον Τραμπ τον περασμένο μήνα, λίγες στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου. Νωρίτερα τον Μάιο, ο Μασκ είχε βοηθήσει στη δημιουργία μιας επιτροπής πολιτικής δράσης υπέρ του Τραμπ. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος αναβίωσε την παρουσία του στην πλατφόρμα X μετά από ένα διάλειμμα πολλών ετών κατά το οποίο ανέβαζε αποκλειστικά στην πλατφόρμα Truth Social, τον ιστότοπο που ανήκει στην Trump Media.

Και οι δύο άνδρες έχουν διατυπώσει την ιδέα οτι θέλουν να κυβερνήσουν μαζί εάν ο πρώην πρόεδρος κερδίσει δεύτερη θητεία. «Πιστεύω ότι θα ήταν υπέροχο να έχουμε απλώς μια κυβερνητική επιτροπή αποτελεσματικότητας», είπε ο Μασκ σε μια συνομιλία με τον Τραμπ νωρίτερα αυτό το μήνα που μεταδόθηκε στο X. «Και θα ήμουν ευτυχής να βοηθήσω σε μια τέτοια επιτροπή».

Τα σχόλια του Τραμπ στον Ράιαν υποδηλώνουν ότι θα υπάρχει ακόμα κάποια απόσταση μεταξύ των δύο. «Ο Έλον κι εγώ έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Είναι υπέροχος», είπε ο Τραμπ στον Ράιαν. «Είναι ένας εντελώς ασυνήθιστος χαρακτήρας...Αλλά είναι ένας ευφυής τύπος»