Μέσα στη Βόρεια Κορέα: Drone κατάφερε να πετάξει και κατέγραψε απόκοσμες εικόνες στη χώρα του Κιμ

Πλάνα μέσα από την πιο... μυστικοπαθή χώρα του πλανήτη
2'

Η Βόρεια Κορέα είναι ένα διαβόητα μυστικοπαθές έθνος.

Είναι «μία από τις πιο καταπιεστικές χώρες στον κόσμο», σύμφωνα με τη ΜΚΟ Human Rights Watch, και μια χώρα που έχει περιορισμένη επαφή με τον έξω κόσμο.

Η Human Rights Watch αναφέρει: «Από το 2020, με το πρόσχημα της προστασίας από την εξάπλωση του Covid-19, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει επιβάλει ακραία και περιττά μέτρα για να κλείσει τα σύνορά της και να περιορίσει αυστηρά τα εσωτερικά ταξίδια».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα σύνολο εικόνων έχει γίνει viral στο Reddit, υποστηρίζοντας ότι τραβήχτηκαν εντός της Βόρειας Κορέας.

Η λεζάντα από τον χρήστη του Reddit XiaoHao γράφει: «Φωτογραφίες με drone της Βόρειας Κορέας, ήμουν στην Κίνα, το drone μου πέταξε πέρα ​​από τα σύνορα».

Αν και είναι δύσκολο να επαληθευτούν τα πλάνα, ειδικά καθώς το Reddit δημοσιεύει ανώνυμα, αυτό που φαίνεται να δείχνουν οι εικόνες είναι συναρπαστικό.

Η πρώτη λήψη φαίνεται να είναι κάποιου είδους επίσημο κτίριο, με πορτρέτα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στο μπροστινό μέρος.

Αυτό που είναι ίσως πιο απόκοσμο σε αυτό το υποτιθέμενο βίντεο με drone της Βόρειας Κορέας είναι το πόσο άδεια φαίνονται όλα. Υπάρχουν μόνο λίγοι άνθρωποι στους δρόμους, και ένα πλάνο δείχνει έναν μοναχικό τροχονόμο σε ένα σταυροδρόμι, χωρίς αυτοκίνητα.

Φυσικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν λόγοι για αυτό - ίσως ήταν πολύ νωρίς το πρωί ή ίσως οι λήψεις έγιναν σε μια ήσυχη περιοχή, ή για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, αυτό θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει τους άδειους δρόμους.

Και η ανώνυμη αφίσα φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία, με ένα σχόλιο σε άλλο «νήμα» από τον ίδιο χρήστη που λέει σε έναν χρήστη ότι «γυρίστηκε το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας».