Το μυστήριο του αγνοούμενου αεροπλάνου MH370 μπορεί να λύθηκε - Βρέθηκε η «τέλεια κρυψώνα»

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι «έλυσε» το μυστήριο του MH370 σε μια μελέτη όπου υποστηρίζει ότι η ανάλυση των συντριμμιών δείχνει σημάδια «ελεγχόμενης εγκατάλειψης»

Το μυστήριο του αγνοούμενου αεροπλάνου MH370 μπορεί να λύθηκε - Βρέθηκε η «τέλεια κρυψώνα»
3'

Ένας άνδρας δήλωσε ότι μπορεί να έχει «λύσει» το δεκαετές μυστήριο του αγνοούμενου αεροσκάφους MH370.

Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, με 239 επιβαίνοντες, οι οποίοι θεωρούνται όλοι νεκροί.

Κατέληξε να προκαλέσει την πιο δαπανηρή έρευνα στην ιστορία της αεροπορίας, καθώς έχουν γίνει τόσες πολλές προσπάθειες να βρεθεί το σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο.

Έχει γίνει πολλή δουλειά για να περιοριστεί το σημείο όπου κατέληξε η πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, και παρόλο που έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροπλάνου, είναι πιθανό ότι τα κύρια συντρίμμια δεν θα ανακτηθούν ποτέ.

Τώρα ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι «έλυσε» το μυστήριο του MH370 σε μια μελέτη όπου υποστηρίζει ότι η ανάλυση των συντριμμιών δείχνει σημάδια «ελεγχόμενης εγκατάλειψης».

Ο Βίνσεντ Λάιν του Πανεπιστημίου της Τασμανίας έγραψε ότι οι ζημιές στα φτερά του αεροπλάνου παρουσιάζουν ομοιότητες με εκείνες του αεροπλάνου που ο κυβερνήτης Τσέσλι Σάλλενμπεργκερ προσγείωσε με επιτυχία στον ποταμό Χάντσον το 2009.

Ενώ υπάρχει η θεωρία ότι το MH370 έκανε ανεξέλεγκτη βουτιά μετά από «εξάντληση καυσίμων», η μελέτη του Λιν υποστηρίζει ότι αντίθετα η κάθοδος του αεροσκάφους στο νερό ήταν πιο ελεγχόμενη με τους πιλότους να αναπτύσσουν τον εξοπλισμό για να βοηθήσουν το αεροπλάνο να πέσει.

Γράφοντας σε μια ανάρτηση στο LinkedIn για να συνοδεύσει τη μελέτη του, ο Λάιν δήλωσε: «Αυτή η εργασία αλλάζει την αφήγηση της εξαφάνισης του MH370 από μια αφήγηση χωρίς καμία ενοχή, με έλλειψη καυσίμων στο 7ο τόξο, με βουτιά υψηλής ταχύτητας, σε έναν ιδιοφυή πιλότο που παραλίγο να εκτελέσει μια απίστευτη τέλεια εξαφάνιση στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

«Στην πραγματικότητα, θα είχε πετύχει, αν το MH370 δεν διέσχιζε με το δεξί της φτερό ένα κύμα και αν δεν ανακαλύπτονταν οι δορυφορικές επικοινωνίες τακτικής ανάκρισης από την Inmarsat».

Ο Λάιν δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πρώτος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει «λύσει» το μυστήριο για το τι συνέβη στο αεροπλάνο.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από το τι συνέβη στο αεροπλάνο, με πολλές από τις προσπάθειες αναζήτησης να επικεντρώνονται στη θάλασσα και να προσπαθούν να εντοπίσουν πού μπορεί να έπεσε το αεροσκάφος με βάση τα συντρίμμια που ξεβράστηκαν.

Ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στη ζούγκλα της Καμπότζης, ενώ άλλες θεωρίες υποστηρίζουν ότι το MH370 υπέστη αεροπειρατεία ή καταρρίφθηκε.

Κάποιος άλλος προσπάθησε να ισχυριστεί ότι το επιβατικό αεροπλάνο πέταξε σε μια μαύρη τρύπα (τυφλό σημείο του ραντάρ, όχι του διαστήματος) με μια «προσεκτικά σχεδιασμένη» κίνηση για να βγει από το δίκτυο.

Υπάρχουν συντρίμμια, αρχεία καταγραφής πτήσεων και στοιχεία που πρέπει να αναλυθούν καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη στο MH370, αλλά αν ή μέχρι να βρούμε το ίδιο το αεροπλάνο θα είναι δύσκολο να αποδείξουμε οποιαδήποτε θεωρία.

*Με πληροφορίες από το LadBible.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή