Φοιτήτρια διδακτορικού κατηγορείται για δολοφονία του νεογέννητου μωρού της φίλης της

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, διακεκριμένη επίθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Η Νικόλ Βίρζι

HeartMindJournal.org μεσω NYP
3'

Μια φοιτήτρια διδακτορικού που κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της φίλης της και τραυμάτισε τον δίδυμο αδελφό του, μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή, αν καταδικαστεί για το φρικτό έγκλημα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Πενσυλβάνια.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Alleghany αποκάλυψε στο δικαστήριο την Παρασκευή ότι σκοπεύει να ζητήσει τη θανατική ποινή κατά της Νικόλ Βίρζι, η οποία φέρεται να έσπασε το κρανίο του 6 εβδομάδων Λέον Κατζ, ενώ πρόσεχε τον μικρό μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή του Πίτσμπουργκ τον Ιούνιο.

Η 30χρονη Βίρζι πρόσεχε το μωρό αφότου οι γονείς του Λέον, ο Ίθαν Κατζ και η σύζυγός του Σαβάνα Ρόμπερτς, πήγαν το δίδυμο αδελφάκι του, τον Άρι, στο νοσοκομείο για τραυματισμούς που αργότερα κατηγορήθηκε επίσης ότι προκάλεσε η γυναίκα από την Καλιφόρνια.

Οι γονείς των μικρών διδύμων με τα μικρά τους

GO FUND ME

Οι εισαγγελείς κατέθεσαν ειδοποίηση ότι προτίθενται να επιδιώξουν τη θανατική ποινή για την ανθρωποκτονία που συνέβη στις 15 Ιουνίου, επικαλούμενοι διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες για το σπάνιο αυτό βήμα, μεταξύ των οποίων η φερόμενη διάπραξη της ανθρωποκτονίας με βασανιστήρια, ανέφερε η Pittsburgh Post-Gazette.

Η Βίρζι ισχυρίστηκε ότι ο Λεόν έπεσε από την κουνιστή καρέκλα του, ενώ εκείνη απομακρύνθηκε, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα, «συνάδουν με το να έχουν προκληθεί ως αποτέλεσμα παιδικής κακοποίησης, καθώς πρόκειται για τραύματα που έχουν προκληθεί και δεν είναι φυσικά και όχι τυχαία», μετέδωσε προηγουμένως το WTAE, επικαλούμενο δικαστικά αρχεία και την αστυνομία.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας έκρινε ότι η αιτία θανάτου του Λεόν ήταν τραύμα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι.

Η αξονική τομογραφία κεφαλής έδειξε ότι ο Λεόν υπέστη σοβαρό κάταγμα του κρανίου στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, μαζί με πολλαπλές εγκεφαλικές αιμορραγίες.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, διακεκριμένη επίθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η Νικόλ Βίρζι

Φυλακή κομητείας Allegheny

Η Βίρζι, η οποία φέρεται να ήταν φοιτήτρια κλινικής ψυχολογίας στο Κοινό Διδακτορικό Πρόγραμμα του UC San Diego, αναφέρεται ως «έμπιστος οικογενειακός φίλος» σε μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο.

Αν και η Βίρζι κατάγεται από την Καλιφόρνια, έμενε σε ένα Airbnb στην περιοχή του Πίτσμπουργκ την ώρα της δολοφονίας.

Ο δικηγόρος της Βίρζι, Ντέιβιντ Σρέιγκερ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πελάτισσά του ήταν συντετριμμένη από τον θάνατο του Λεόν, ενώ υποστήριζε ότι ήταν αθώα.

«Αν υπήρχε κάτι που θα ήθελε να μεταφέρει, αυτό θα ήταν απλώς ο απολύτως φρικτός πόνος που νιώθει», δήλωσε ο Σρέιγκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν στενοί της φίλοι".

Καμία γυναίκα δεν είναι επί του παρόντος θανατοποινίτης στην Πενσιλβάνια και ο κυβερνήτης Τζος Σαπίρο, ένας Δημοκρατικός, έχει ορκιστεί να μην υπογράψει κανένα ένταλμα θανάτου όσο είναι στο αξίωμά του.

Η Βίρζι δεν εμφανίστηκε κατά την επίσημη προσαγωγή της την Παρασκευή και παραιτήθηκε από την προκαταρκτική ακρόαση τον περασμένο μήνα, ανέφερε η Post-Gazette.

Πηγή: New York Post