Κρεσέντο νεο-οθωμανισμού από τον Ερντογάν: Από το Μαντζικέρτ σε Κωνσταντινούπολη και Ιερουσαλήμ

Δεν έχει τέλος το προκλητικό παραλήρημα του Ερντογάν προς πάσα κατεύθυνση 
1'

Σε νέο ρεσιτάλ νεο-οθωμανισμού προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του στο Εορταστικό Πρόγραμμα της 953ης Επετείου της Νίκης του Μαντζικέρτ είπε: «Βιώνουμε την ευτυχία να φτάσουμε στην 953η επέτειο της Νίκης του Μαντζικέρτ σε αυτά τα εδάφη όπου οι πύλες της Ανατολίας άνοιξαν διάπλατα, για να μην κλείσουν ποτέ ξανά. Σήμερα, ως 85 εκατομμύρια άνθρωποι, γιορτάζουμε μαζί την ένδοξη νίκη. Γιορτάζουμε την επέτειο με περηφάνια, ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό που δεν έχει αλλάξει εδώ και 953 χρόνια».

Χαρακτηρίζοντας τη νίκη του Μαντζικέρτ "έπος της χιλιετούς συνείδησης ενότητας και αλληλεγγύης του έθνους και της στάσης του ενάντια στην καταπίεση και τους καταπιεστές", ο Ερντογάν είπε: «Θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε το ίδιο ιδανικό και την ίδια ευαισθησία από το δρόμο των ηρωικών μαρτύρων μας».

«Κάναμε ως έθνος την Ανατολία πατρίδα μας, έχουμε υφάνει αυτά τα εδάφη με αγάπη, γνώση και σοφία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο ότι η Ανατολία είναι η αιώνια τουρκική πατρίδα. Το πιο κρίσιμο βήμα στη διαδικασία που οδηγεί στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης έγινε στο Μαντζικέρτ. Η νίκη του Μαντζικέρτ ήταν επίσης μια στρατηγική καμπή που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι θα κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα του Μαντζικέρτ, θα το κουβαλήσουν μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής τους και θα το παραδώσουν με δόξα και τιμή ως καταπίστευμα στις νέες γενιές που θα αναλάβουν τη σημαία.