Bιετνάμ: 6χρονο αγόρι βρέθηκε ζωντανό μετά από 5 ημέρες στη ζούγκλα - Έτρωγε φύλλα και φρούτα

Ένα 6χρονο αγόρι βρέθηκε σε δάσος του Βιετνάμ μετά από αγωνιώδη αναζήτηση πέντε ημερών

Aγοράκι βρέθηκε σώο μετά απο περιπλάνηση σε ζούγκλα του Βιετνάμ
Aγοράκι βρέθηκε σώο μετά απο περιπλάνηση σε ζούγκλα του Βιετνάμ
ΑΡ
2'

Αισθήματα ανακούφισης πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ειδησεογραφικά δίκτυα στο Βιετνάμ, όταν έγινε γνωστό ότι ένα νεαρό αγόρι που είχε εξαφανιστεί για 5 ολόκληρες ημέρες σε ένα τροπικό δάσος βρέθηκε σώο και αβλαβές.

Μια ομάδα έρευνας από 150 αστυνομικούς, εθελοντές και στρατιώτες χτένιζε τα βουνά στη βορειοδυτική επαρχία Γιεν Μπάι. Ο μικρός Dang Tien Lam έπαιζε σε έναν κολπίσκο με τα αδέρφια του, όταν αφού περιπλανήθηκε σε έναν λόφο, μάλλον αποπροσανατολίστηκε και έψαξε στη λάθος πλαγιά για τους φίλους του.

Μπορεί να χρειαστούν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα στην τροπική ζούγκλα για να χάσεις κάθε ίχνος για το πού πηγαίνεις, και αυτό το μικρό λάθος ήταν το πρώτο βήμα σε μια δοκιμασία 5 ημερών που τελείωσε όταν το αγόρι βρέθηκε κάτω από έναν θάμνο μανιόκας από έναν αγρότη.

Τα ρούχα του αγοριού ήταν λερωμένα και το ίδιο ήταν πολύ αδύναμο για να σταθεί όρθιο. «Είμαι τόσο κουρασμένος, δεν μπορώ να σταθώ όρθιος, παρακαλώ σήκωσέ με», είπε ο Λαμ, σύμφωνα με τον 52χρονο αγρότη Λι Βαν Νανγκ. «[Το παιδί μου είπε] ότι όταν χάθηκε, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για το σπίτι του, και όσο περπατούσε, τόσο περισσότερο απομακρυνόταν».

Οι τοπικές ειδήσεις ανέφεραν ότι το αγόρι επέζησε τρώγοντας φύλλα, άγρια ​​φρούτα και πίνοντας νερό. Η αστυνομία, σχολιάζοντας την ιστορία, του πρόσφερε «συγχαρητήρια» για την τελική ασφαλή επιστροφή του και είπε ότι ήταν σαν «θαύμα» που επέζησε και βρέθηκε. Το Βιετνάμ είναι μια χώρα με πολλά δάση και το Γεν Μπάι μια επαρχία με πυκνά δάση.

Η ιστορία θυμίζει τα παιδιά που χάθηκαν στα τροπικά δάση της Κολομβίας πέρυσι. Τα τέσσερα παιδιά ήταν επιβάτες ενός αεροπλάνου που κατέβηκε και σκότωσε και τους τρεις ενήλικες που επέβαιναν.

Τα παιδιά, ηλικίας 13, 9 και 4 ετών, μαζί με ένα μωρό 12 μηνών, βρήκαν καταφύγιο και βρήκαν φαγητό να φάνε χρησιμοποιώντας γηγενείς γνώσεις που θυμόταν από την ανατροφή τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή