Ανησυχία των ΗΠΑ: «Η απειλή του Ιράν για επίθεση στο Ισραήλ υφίσταται ακόμα»

Η Χεζμπολάχ διεξήγαγε χθες μια μεγάλη επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ.
1'

Η απειλή μιας επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από το Ιράν και τους περιφερειακούς συμμάχους του εξακολουθεί και υφίσταται, είπαν σήμερα οι ΗΠΑ έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο σηματοδότησαν οι βομβαρδισμοί της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στην ισραηλινή επικράτεια.

«Εκτιμάμε πως εξακολουθεί και υφίσταται μια απειλή επίθεσης και εμείς (…) παραμένουμε σε θέση για να στηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ και να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας εάν δεχθούν επίθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ο στρατηγός Πατ Ράιντερ.

Η Χεζμπολάχ διεξήγαγε χθες μια μεγάλη επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, το οποίο διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι αναχαίτισε προληπτικά ένα «μεγάλο μέρος» αυτών των πληγμάτων.

Ο Πατ Ράιντερ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στα προληπτικά πλήγματα του Ισραήλ ούτε στις επιχειρήσεις αντιαεροπορικής άμυνας, όμως «παρείχαν υπηρεσίες πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης σχετικά με την παρακολούθηση των επιθέσεων» της Χεζμπολάχ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν «έδωσε εντολή δύο αεροναυτικές ομάδες να παραμείνουν στην περιοχή» για να στηρίξουν το Ισραήλ, συμπλήρωσε. Αυτό αφορά τα αεροπλανοφόρα USS Abraham Lincoln και USS Theodore Roosevelt που παραμένουν εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, μαζί με τα πολεμικά πλοία τους που τα συνοδεύουν.