Σύγχρονος Ιωνάς: «Με κατάπιε φάλαινα - Πώς κατάφερα να βγω από το κήτος»

Μια απίστευτη ιστορία που είχε τελικά happy end
2'

Ένας δύτης που τον έφαγε μια φάλαινα μίλησε για την τρομακτική στιγμή που όλος του ο κόσμος... μαύρισε.

Ο Michael Packard βρέθηκε ξαφνικά στα σαγόνια μιας τεράστιας φάλαινας στο Provincetown της Μασαχουσέτης. Ο άνδρας είπε ότι ένιωθε σαν να τον χτυπούσε ένα «εμπορευματικό τρένο» όταν συνέβη το περιστατικό το 2021, ενώ ψάρευε αστακούς.

«Ήταν απλώς μια κανονική μέρα για μένα που βγαίνω ακριβώς την ανατολή του ηλίου», είπε ο 58χρονος. Οι αλιείς αστακών επιτρέπεται να κολυμπήσουν μέχρι τα βάθη της θάλασσας για να εντοπίσουν τα μαλάκια.

Και πρόσθεσε: «Μπαίνω στο νερό και έκανα δύο βουτιές… Και μετά την τρίτη βουτιά, βούτηξα και κατέβαινα στον βυθό. Και μόλις με χτύπησε. Σαν ένα φορτηγό τρένο... και μετά ξαφνικά μαύρισε».

Ο Μάικλ συνέχισε: «Και το νερό μόλις έτρεχε, έτρεχε γύρω μου, και μαύρο, και μπορούσα να νιώσω πίεση σε όλο μου το σώμα. Και απλώς κινούσα μέσα στο νερό σαν κακός γρήγορα. Είχα πάθει σοκ»

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Μάικλ είπε ότι κατάφερε να καταλάβει ότι ήταν φάλαινα που τον είχε αρπάξει αν και αρχικά, νόμιζε ότι ένας φοβερός καρχαρίας ο οποίος του επιτέθηκε.

Παρά το γεγονός ότι οι καρχαρίες είχαν πολύ μεγαλύτερη φήμη για θανατηφόρες επιθέσεις που αφορούσαν ανθρώπους, ο Μάικλ δεν ένιωθε καλά στην ιδέα να βρίσκεται μέσα στο στόμα μιας φάλαινας. Είπε ότι ήταν «100% σίγουρος» ότι θα πέθαινε. Ο Μάικλ είπε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να σκεφτεί τη γυναίκα και τα παιδιά του ενώ βρισκόταν στο στόμα μιας φυσητήρας. «Ήμουν εντελώς μέσα, ήταν εντελώς μαύρα όλα».

Ένας απελπισμένος Μάικλ άρχισε να κλωτσάει την κοιλιά της φάλαινας. Ξαφνικά, το πλάσμα άρχισε να πετάει το κεφάλι του από τη μια πλευρά στην άλλη πριν τελικά ξαναβγεί στην επιφάνεια. Ο Μάικλ είπε: «Είδα φως, και το επόμενο πράγμα που ήξερα ότι ήμουν έξω (στο νερό).»

Παράλληλα, το πλήρωμα του αλιευτικοί σκάφους «Josiah Mayo» είδε τη φάλαινα να επανεμφανίζεται και να πετάει τον Μάικλ πίσω στη θάλασσα. Υπολογίζεται ότι βρισκόταν μέσα στο πλάσμα για περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα.

Οι ειδικοί στις φάλαινες λένε ότι όταν οι φυσητήρες ανοίγουν το στόμα τους για να τροφοδοτήσουν την όρασή τους μπορεί να μπλοκαριστεί. Ίσως εξηγεί γιατί ο Μάικλ βρέθηκε ξαφνικά σε μια τόσο περίεργη θέση. Ο Μάικλ τελικά δραπέτευσε χωρίς σπασμένα κόκαλα, αλλά είχε «πολλή ζημιά στους μαλακούς ιστούς».

Ο γενναίος δύτης μάλιστα επέστρεψε στη δουλειά του μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα.