Κλαδί ελιάς από τον πρίγκιπα Χάρι; Η επανέκδοση του Spare και η ανακωχή στον «πόλεμο» του Μπάκιγχαμ

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να κυκλοφορήσει τη χαρτόδετη έκδοση των βιτριολικών απομνημονευμάτων του, με τίτλο Spare, χωρίς ωστόσο νέες αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια. Οι ταμπλόιντ «μιλάνε« για κλαδί ελιάς από τον έκπττωτο γαλαζοαίματο, την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον δίνουν μάχη με τον καρκίνο
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
ΑΡ
6'

Ο πρίγκιπας Χάρι θα κυκλοφορήσει τη χαρτόδετη έκδοση των βιτριολικών απομνημονευμάτων του, με τίτλο Spare. Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια είναι πιθανό να αναπνεύσει με ανακούφιση αφού ανακοινώθηκε από τον εκδότη του ότι το βιβλίο δεν θα ενημερωθεί από τη σκληρή του μορφή, μια κάπως ασυνήθιστη κίνηση για ένα διεθνές μπεστ σέλερ.

Η κυκλοφορία του τον Οκτώβριο θα συμπέσει παρ'όλα αυτά με την υψηλού προφίλ εμφάνιση του Βασιλιά Καρόλου στη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στη Σαμόα για πρώτη φορά από τότε που ανέβηκε στον θρόνο και έγινε επικεφαλής του οργανισμού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου με το χαρτόδετο βιβλίο του Χάρι να δημοσιεύεται στις ΗΠΑ στις 22 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο ημέρες αργότερα. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τον Ιούλιο ότι ο μονάρχης σχεδίαζε να παρευρεθεί παρά τη συνεχιζόμενη θεραπεία του για τον καρκίνο στο πλαίσιο μιας φθινοπωρινής περιοδείας τον Οκτώβριο που θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Αυστραλία.

Η επανέκδοση του Spare θα αναζωπυρώσει επίσης τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα κατά της εν διαστάσει οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έσπασε το κολιέ του και τον έσπρωξε σε ένα μπολ σκύλου που έσπασε κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά.

Θυμήθηκε επίσης πολλές ιδιωτικές οικογενειακές συνομιλίες μεταξύ του ίδιου, του πατέρα και του αδερφού του και μίλησε για τις δυσκολίες μεταξύ της συζύγου του και της τότε Δούκισσας του Κέμπριτζ - συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης της Κέιτ στη Μέγκαν που είπε ότι είχε «εγκέφαλο μωρού».

Η Publishers Penguin Random House ανακοίνωσε χθες ότιη νέα έκδοση του Spare θα δημοσιευθεί σε 16 γλώσσες παγκοσμίως. Θα έχει την ίδια εικόνα εξωφύλλου με τη σκληρόδετη έκδοση, ένα νέο-σχεδιασμένο πακέτο αλλά «τα περιεχόμενα του βιβλίου παραμένουν αμετάβλητα». Το τελευταίο διάστημα είχαν προκύψει ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Χάρι, όπως πολλοί συγγραφείς, θα ενημέρωνε τη χαρτόδετη έκδοση με ένα νέο κεφάλαιο, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη πόσα πράγματα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι σχέσεις του με την οικογένειά του συνέχισαν να καταρρέουν, ο Βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο και ο Χάρι ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δει τον πατέρα του για μόλις 30 λεπτά - και τα παιδιά του, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ, έγιναν Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα. Το γεγονός ότι ο Χάρι επέλεξε να μην προσθέσει στις αποκαλύψεις μπορεί να θεωρηθεί από ορισμένους ως μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι οικογενειακές σχέσεις

Το Spare, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου πέρυσι, έγινε άμεσα μπεστ σέλερ και πούλησε περισσότερα από έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για μη λογοτεχνικό βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, κυρίως επειδή ο Χάρι έγινε το πιο υψηλού προφίλ μέλος της οικογένειας που μίλησε ανοικτά για τη μοναρχία.

Ωστόσο, ενώ το βιβλίο, που γράφτηκε από τον δημοσιογράφο J.R. Moehringer, ήταν οικονομική επιτυχία για τον πρίγκιπα, η φήμη του θεωρείται ευρέως ότι υπέστη πλήγμα ως αποτέλεσμα. Πολλοί θεώρησαν τόσο το βιβλίο, όσο και τον κύκλο των εξίσου αυθόρμητων εμφανίσεων του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης για να το προβάλλει ως υπερβολική προδοσία και επέκριναν την εκδοχή του για τα γεγονότα.

Χρειάζονται γενικά από έξι μήνες έως ένα χρόνο για να βγει μια έκδοση χαρτόδετη μετά την αρχική δημοσίευση σε σκληρό εξώφυλλο. Μπορούν να παραχθούν και να πωληθούν πιο φθηνά και έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν περισσότερους αναγνώστες.

Το αναλυτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, Spare, προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο όταν κυκλοφόρησε. Ακολουθούν τρεις κορυφαίες αποκακαλύψεις από τα απομνημονεύματα του Χάρι

1. Ο Χάρι τα είχε «κάνει πάνω του» πριν απο το πρώτο ραντεβού με τη Μέγκαν:

Ο Χάρι είχε λάβει μέρος σε έναν αγώνα ιστιοπλοΐας πέντε ωρών πριν από το πρώτο του ραντεβού με τη Μέγκαν, στην οποία είχε συστηθεί μέσω Instagram. Αλλά όταν τον κάλεσε η φύση, τρόμαξε όταν ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις στο πλοίο. Προσπάθησε να ανακουφιστεί στη θάλασσα, αλλά «τρόμαξε» και δεν τα κατάφερε». «Τελικά επέστρεψα στο πόστο μου, κρεμάστηκα από τα σχοινιά και κατούρησα το παντελόνι μου», έγραψε: «Ουάου, σκέφτηκα, αν η κυρία Μαρκλ μπορούσε να με δει τώρα».

Ο Δούκας έπλυνε το λερωμένο του παντελόνι στο νερό πριν επιστρέψει βιαστικά πίσω στο Λονδίνο για να συναντήσει τη Μέγκαν. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία.

2. Ο Γουίλιαμ σχεδίαζε να ξυρίσει τον Χάρι πριν το γάμο του

Ο Χάρι υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν ζηλιάρης και «κακιωμένος» επειδή η βασίλισσα του είχε επιτρέψει να κρατήσει τα κόκκινα γένια του για τον γάμο του, ενώ ο Ουίλιαμ έλαβε εντολή να τα ξυρίσει πριν τον γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο.

Ο δούκας του Σάσεξ ανακάλυψε τότε ότι ο Ουίλιαμ σχεδίαζε να εκδικηθεί ξυρίζοντας τα γένια του με το ζόρι, έτσι και τα δύο αδέρφια ήταν με γυμνά τα μάγουλα την ημέρα του γάμου τους. Ο Χάρι είπε ότι ήθελε να απολαύσει το παραδοσιακό πάρτι πριν από το γάμο και να το χρησιμοποιήσει ως μια ευκαιρία για να «απομακρύνει το άγχος». Αλλά αντίθετα, έπρεπε να το κάνει, δεν μέθυσε πολύ, ενώ παρακολουθούσε προσεκτικά τον μεγάλο του αδερφό.

3. Η Βασίλισσα επέστρεψε ως κολιμπρί

Ο Χάρι έγραψε ότι θα ήθελε να μπορούσε να πει «ένα αντίο» στη γιαγιά του αφού έφτασε στο Balmoral πολύ αργά για να τη δει πριν πεθάνει.

Πίσω στο σπίτι στην Καλιφόρνια μετά την κηδεία, ένα κολιμπρί μπήκε στο σπίτι του στο Moντεσίτο. Ο Χάρι δεν σκέφτηκε τίποτα μέχρι που ένας φίλος του είπε ότι θα μπορούσε να είναι σημάδι και ότι οι Ισπανοί εξερευνητές τα αποκαλούσαν «πουλιά της ανάστασης».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν είχε μόλις μια επίσκεψη από την αείμνηστη γιαγιά του, γράφοντας: «Σκέφτηκα αισίως, άπληστα, ανόητα: Είναι το σπίτι μας παράκαμψη — ή προορισμός;» Στη συνέχεια σκέφτηκε να αφήσει το πουλί να μείνει πριν αποφασίσει εναντίον του και να το αφήσει ελεύθερο.