Η υπέρτατη έμπνευση για όλους - Iain Ward: Με καρκίνο του εγκεφάλου έκανε 15 Μαραθωνίους

Toν Νοέμβριο ο Ward θα τρέξει επτά μαραθωνίους σε επτά ημέρες σε επτά ηπείρους 

Η υπέρτατη έμπνευση για όλους - Iain Ward: Με καρκίνο του εγκεφάλου έκανε 15 Μαραθωνίους
3'

Μεγάλη έμπνευση για όλους αποτελεί ο Iain Ward, o αποκαλούμενος «βασιλιάς της χημειοθεραπείας» που μετέτρεψε τον καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο έχοντας έναν χρόνο ζωής, σε 15 μαραθώνιους.

Η New York Post γράφει: Στον Iain Ward είπαν ότι θα πέθαινε σε ένα χρόνο - οπότε γιατί αισθάνεται τόσο ζωντανός;

Ο 35χρονος γυμναστής, ο οποίος είχε δουλέψει μια ζωή για να διατηρείται γυμνασμένος και υγιής, είδε τον κόσμο του να καταρρέει μετά τη σοκαριστική διάγνωση καρκίνου του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο το 2019. Αλλά αντί να τα παρατήσει, τα ζοφερά νέα τον ενέπνευσαν, όπως είπε, να ζήσει όσο περισσότερο και όσο πιο ουσιαστικά μπορεί, τρέχοντας μαραθώνιους και συγκεντρώνοντας χρήματα για την έρευνα.

«Έχω μια σύντομη διάρκεια ζωής. Μου μοιράστηκε ένα κακό φύλλο, αλλά υπάρχουν τρόποι να το χρησιμοποιήσω», δήλωσε ο Ward στην Post.

Ο άτυχος Ιρλανδός, που ζει πλέον στο Λονδίνο, αφηγήθηκε ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που έλαβε την οδυνηρή διάγνωση, άρχισε να ερευνά πώς θα μπορούσε κάποιος να αξιοποιήσει οικονομικά τον μαραθώνιο. Εμπνεύστηκε όταν έμαθε ότι ένας δρομέας είχε συγκεντρώσει κάποια στιγμή 3 εκατομμύρια δολάρια μέσω εταιρικών χορηγιών, αλλά ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο και ελπίζει να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ δωρεών.

kakrinos.jpg

Και έτσι, προχωράει ολοταχώς από την 1η ημέρα, ή όσο πιο γρήγορα μπορεί κάποιος, ενώ υποβάλλεται σε θεραπείες για τον καρκίνο. Ως άνθρωπος με συγκεκριμένη αποστολή, ο Ward έχει συμμετάσχει πλέον σε 15 μαραθώνιους, ακόμη και αν μερικές φορές καταλήγει να περπατάει.

«Το όλο νόημα είναι να κάνεις πράγματα που δεν είναι συνήθως στερεότυπα για τους ανθρώπους με καρκίνο», είπε. «Τα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να λένε: 'Ει, μισό λεπτό, δεν πρέπει να το κάνει αυτό! Υποτίθεται ότι πρέπει να είναι σε ένα κρεβάτι και να δείχνει λυπημένος».

Ήρωας στα social media

Ο πρώην influencer του gaming - ο Ward φέρει περήφανα το σύμβολο Rebellion από το «Star Wars» ως τατουάζ - έχει επίσης γίνει κάτι σαν ήρωας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας 5,5 εκατομμύρια followers στο TikTok και άλλα 6,7 εκατομμύρια στο Instagram. Οι φίλοι του άρχισαν να τον αποκαλούν «βασιλιά της χημειοθεραπείας» - και το διαδίκτυο έγινε σύντομα πιστός υπήκοός του.

Αλλά για αυτόν το επιστέγασμα θα έρθει τον Νοέμβριο, όταν ο Ward θα τρέξει επτά αγώνες σε επτά ημέρες σε επτά ηπείρους - συμπεριλαμβανομένου του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης - για να συσπειρώσει περισσότερους ανθρώπους πίσω από τον ευγενή σκοπό του, ακόμη και με το ρολόι να χτυπάει πιο δυνατά κάθε μήνα.

«Οι γιατροί είπαν αρχικά ότι έχω προσδόκιμο ζωής περίπου πέντε χρόνια και πλησιάζουμε σε ένα χρόνο για να φύγουμε», ανασήκωσε τους ώμους του ο Ward.

«Θα ξεκινήσουμε από την Ανταρκτική και θα κοιμόμαστε στο αεροπλάνο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή