Νόα Αργκαμάνι: Το ξέφρενο πάρτι που έκανε η πρώην αιχμάλωτη της Χαμάς για να «γιορτάσει τη ζωή»

Η Νόα Αργκαμάνι, πρώην όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε κάνει πάρτι για να «γιορτάσει τη ζωή» 
3'

Η πρώην αιχμάλωτη της Χαμάς Nόα Αργκαμάνι πραγματοποίησε ένα μεγάλο, γλυκόπικρο καλοκαιρινό πάρτι με την οικογένεια και τους φίλους της για να γιορτάσει την «επιστροφή της στη ζωή» μετά τις 246 ημέρες που πέρασε στη Γάζα πριν από τη διάσωσή της.

Σχεδόν 11 μήνες μετά τη βάναυση επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου, η 26χρονη θέλησε να «γιορτάσει τη ζωή» την Παρασκευή καθώς κάλεσε την τρομοκρατική ομάδα να απελευθερώσει τους υπόλοιπους ομήρους, συμπεριλαμβανομένου του φίλου της Aβινατάν Ορ, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Δεν είναι ιδανικό να κάνουμε αυτό το πάρτι ενώ υπάρχει ακόμη πόλεμος στο παρασκήνιο», είπε στο πλήθος των αγαπημένων της σε ένα βίντεο που προβλήθηκε από το Channel 12, «ενώ οι στρατιώτες μας βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, ενώ υπάρχουν ακόμα 109 όμηροι εκεί στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου μου που μας λείπει τρομερά.

Αλλά την ίδια στιγμή, είμαι χαρούμενη που γιορτάζω την ίδια τη ζωή με όλους εσάς», πρόσθεσε. «Για να θυμόμαστε ότι πρέπει να εκτιμούμε κάθε μέρα σε αυτή τη ζωή, πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που είμαστε εδώ». Κατά τη διάρκεια του πάρτι, εθεάθη να χορεύει με τον μπαμπά της, Γιαακόβ, καθώς οι παρευρισκόμενοι σήκωσαν το δίδυμο, με ένα μεγάλο πανό με τον σύντροφό της Ορ να κρέμεται από πάνω με την ένδειξη: «Θα χορέψουμε ξανά».

Το πάρτι απέτισε επίσης φόρο τιμής στη μητέρα της Λιόρα, η οποία πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο εβδομάδες μετά την τελική επανένωση με την κόρη της. Η Αργκαμάνι έγινε το πρόσωπο της επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova όταν το βίντεο της έγινε viral καθώς ούρλιαζε για τον φίλο της ενώ ένας ένοπλος έφευγε μαζί της με μια μοτοσικλέτα.

Η εικόνα έγινε το στιγμιότυπο σύμβολο της βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης που σκότωσε 364 ανθρώπους στο ρέιβ πάρτι της ερήμου. Μετά από 246 ημέρες αιχμαλωσίας, η 26χρονη κοπέλα ήταν μία από τους τέσσερις Ισραηλινούς που απελευθερώθηκαν σε μια τολμηρή αποστολή στις 8 Ιουνίου.

Μετά την απελευθέρωσή της, η Aργκαμάνι έχει γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές μιας συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, επιδιώκοντας να ελευθερώσει τον αγαπημένο της και τους υπόλοιπους αιχμαλώτους.

Το πάρτι της Παρασκευής (23/8) πραγματοποιήθηκε αφού επέστρεψε από τη συνομιλία με διπλωμάτες της G7 σε μια σύνοδο κορυφής στο Τόκιο, όπου εξιστόρησε τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου και τις ημέρες της στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ιαπωνία, είπε ότι ήταν ένα «θαύμα» που επέζησε από τη δοκιμασία,μεταξύ των οποίων έναν ισραηλινό βομβαρδισμό που σημειώθηκε σε ένα από τα μέρη που κρατούνταν.