Ουκρανία: Το Κίεβο φέρεται να επιχειρεί εισβολή και στο Μπέλγκοροντ - Επίθεση απο 500 στρατιώτες

Ρωσία-Ουκρανία: Ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα σύνορα με τη Ρωσία στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram. 
AP
3'

Ρωσικά κανάλια στο Telegram με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν σήμερα πως ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε συνοριακό φυλάκιο στη νότια ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, αν και δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη επιβεβαίωση για μάχες εκεί.

Το Μπέλγκοροντ συνορεύει με την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 6 Αυγούστου. Το κανάλι Mash στο Telegram ανέφερε πως περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο ρωσικά σημεία ελέγχου στη Νεχοτεγέφκα και στη Σεμπέκινο στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το Mash ανέφερε πως έως 200 Ουκρανοί στρατιώτες με οχήματα μάχης πεζικού προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα στη Νεχοτεγέφκα και το ρωσικό πυροβολικό απάντησε με πυρά. Ανέφερε πως περίπου 300 Ουκρανοί επιτέθηκαν σε ένα άλλο σημείο ελέγχου στη Σεμπέκινο.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τις πληροφορίες και το SHOT, ένα άλλο ειδησεογραφικό κανάλι στο Telegram, μετέδωσε πως ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν από τη Νεχοτεγέφκα αφού υπέστησαν απώλειες. Το SHOT μετέδωσε πως δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις στη Σεμπέκινο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, δήλωσε πως η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία είναι "δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο". «Υπάρχουν πληροφορίες πως ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει τα σύνορα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ» έγραψε ο Γκλαντκόφ στην εφαρμογή Telegram.

«Ο στρατός μας εκτελεί προσχεδιασμένη εργασία. Παρακαλώ παραμείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών». Ρωσικά κανάλια στο Telegram με διασυνδέσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν νωρίτερα σήμερα πως Ουκρανοί στρατιώτες είχαν επιτεθεί στα σύνορα, αν και δεν υπήρχε προς το παρόν επίσημη επιβεβαίωση για μάχες εκεί.

Εξάλλου, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε πυραύλους και 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια μαζικής αεροπορικής επίθεσης για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ΠΑ, η Ρωσία εξαπέλυσε 91 "μηχανισμούς επίθεσης", συγκεκριμένα δέκα πυραύλους διαφορετικών τύπων και 81 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής Σαχίντ. «Δυστυχώς, παρά την αποτελεσματική δουλειά της αντιαεροπορικής άμυνάς μας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορούν να διαπράττονται με πλήρη ατιμωρησία», πρόσθεσε, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι έθεσε στο στόχαστρο «τους αμάχους και τις υποδομές». Οι τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στις περιφέρειες Ζαπορίζια και Κρίβιι Ριχ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. "Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη στα σημεία των πληγμάτων και της πτώσης συντριμμιών στις περιοχές της Ουκρανίας όπου επιτέθηκε η Ρωσία την περασμένη νύχτα", είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι