Νέο θρίλερ με το Bayesian: Μάχη για να απομακρυνθούν χιλιάδες λίτρα καυσίμου - Κίνδυνος ρύπανσης

Το μοιραίο γιοτ Bayesian που ναυάγησε στα ανοιχτά της Σικελίας θα ανασυρθεί από τον βυθό της θάλασσας μετά την απομάκρυνση 18.000 λίτρων καυσίμου από τη δεξαμενή του, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες

Νέο θρίλερ με το Bayesian: Μάχη για να απομακρυνθούν χιλιάδες λίτρα καυσίμου - Κίνδυνος ρύπανσης
Twitter
2'

Το σούπερ γιοτ Bayesian θα ανασυρθεί από τον βυθό της θάλασσας, όταν αφαιρεθούν από τη δεξαμενή του 18.000 λίτρα καυσίμου, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η εταιρεία διαχείρισης του μοιραίου σκάφους. Το γιοτ μήκους 184 μέτρων βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα και άλλοι πέντε επιβαίνοντες.

Το υπό βρετανική σημαία πλοίο πιστεύεται ότι περιέχει 18.000 λίτρα καυσίμου, το οποίο η εταιρεία διαχείρισης Camper and Nicholsons International φέρεται να σχεδιάζει να αδειάσει από τη δεξαμενή για να αποτρέψει τη ρύπανση της θάλασσας.

Μόλις αδειάσει η δεξαμενή, σχεδιάζει να ανακτήσει το γιοτ, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε βάθος 49 μέτρων ανοιχτά του Porticello, κοντά στο Παλέρμο, είπαν πηγές που ενημερώθηκαν για το σχέδιο στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Αλλά η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, καθώς η εταιρεία πρέπει πρώτα να λάβει άδεια για να απομακρύνει το Bayesian πριν μπορέσει να ανυψώσει το πλοίο από τον βυθό

Italy Boaters Missing

Την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό οι εισαγγελείς στην Ιταλία εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν κατηγορίες στον καπετάνιο του Bayesian μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο James Cutfield, ο 51χρονος Νεοζηλανδός που ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους ήταν μεταξύ των 15 επιζώντων - στους οποίους περιλαμβανόταν και η σύζυγος του Λιντς, Angela Bacares, της οποίας η εταιρεία Revton Ltd κατέχει το Bayesian.

Ο Cutfield ερευνάται για πιθανή ανθρωποκτονία και ευθύνη για το ναυάγιο, δήλωσε ο Aldo Mordiglia, ένας από τους δύο δικηγόρους που διορίστηκαν για την υπεράσπιση του καπετάνιου. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, το να τελείς υπό έρευνα δεν συνεπάγεται καμία ενοχή και δεν οδηγεί απαραίτητα σε ποινικές διώξεις.

Italy Boaters Missing

Το πολυτελές γιοτ με βρετανική σημαία βυθίστηκε κοντά στο νησί της Μεσογείου στη νότια Ιταλία. Οι ερευνητές εστιάζουν στο πώς ένα ιστιοφόρο που θεωρούνταν «αβύθιστο» από τον κατασκευαστή του, το ιταλικό ναυπηγείο Perini Navi, βυθίστηκε ενώ ένα κοντινό ιστιοφόρο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αλώβητο.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το συμβάν ήταν «εξαιρετικά γρήγορο» και θα μπορούσε να είναι «downburst» ένας εντοπισμένος, ισχυρός άνεμος που κατεβαίνει από μια καταιγίδα και εξαπλώνεται γρήγορα μόλις χτυπήσει στο έδαφος. Το πλήρωμα σώθηκε, εκτός από τον σεφ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή