Τα ουκρανικά F-16 απέκρουσαν ρωσική επίθεση - Το Κίεβο έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου
Όσα δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ότι τα αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την τελευταία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
Τα F-16 έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την τελευταία ρωσική επίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου.
«Ο πρώτος ουκρανικός βαλλιστικός πύραυλος δοκιμάστηκε με επιτυχία. Συγχαίρω την αμυντική μας βιομηχανία γι' αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ενώ αρνήθηκε να «δώσει περισσότερες λεπτομέρειες» για το νέο αυτό όπλο.
Επίσης, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουκρανία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος με την Ρωσία , στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ.
Εκτός από την εισβολή στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, το σχέδιο, όπως είπε ο Ουκρανός ηγέτης σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα στο διπλωματικό και οικονομικό μέτωπο. Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει τελικά μέσω διαλόγου, αλλά το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση, σε μια σύνοδο κορυφής που ελπίζει να πραγματοποιηθεί αυτό το έτος, για να προωθήσει το δικό του όραμα για την ειρήνη.
Διέψευσε επίσης δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας εκτροχίασε τις συνομιλίες στο Κατάρ με θέμα τον τερματισμό των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές.
Η εφημερίδα The Washington Post είχε γράψει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι Ουκρανία και Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αυτόν τον μήνα αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο, βάσει της οποίας θα τερματίζονταν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και από τις δύο πλευρές.