Ρώμη: Οικογένεια μαφιόζων άφησε φέρετρο μπροστά από το σπίτι ακτιβίστριας

Η Ρόντσιο είπε ότι είδε το φέρετρο και ότι οι συνεργάτες της έστειλαν φωτογραφίες του
1'

Αντιμέτωπη με ένα απίστευτο σκηνικό βρέθηκε μία ακτιβίστρια στη Ρώμη όταν ένα συνδικάτο τύπου μαφίας που δρα στην πόλη αλλά και γύρω από αυτή, άφησε ένα μαύρο φέρετρο έξω από το σπίτι της.

Η ακτιβίστρια, Τιτσιάνα Ρόντσιο, είναι πρόεδρος της ομάδας κατά της μαφίας ονόματι «Toripiubella», η οποία πήρε το όνομά της από τη γειτονιά Tor Bella Monaca όπου βρίσκονταν οι κύριες επαύλεις των Καζαμόνικα. Κατά την κατεδάφιση εντοπίστηκε αμύθητος θησαυρός από κοσμήματα, έργα τέχνης αλλά και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Η Ρόντσιο μιλώντας στο CNN είπε ότι είδε το φέρετρο και ότι οι συνεργάτες της έστειλαν φωτογραφίες του, αλλά ότι δεν κατάλαβε αμέσως ότι προοριζόταν ως απειλή για εκείνη.

«Δεν φοβάμαι, προχωρώ», ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Αυτές είναι ανόητες χειρονομίες που μας θυμώνουν ακόμη περισσότερο και θέλουμε να αγωνιστούμε».

Η αστυνομία της Ρώμης ανέφερε ότι το φέρετρο εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα. Όπως ανέφερε η Toripiubella, η ακτιβιστική ομάδα της Ρόντσιο, δεν θα προβούν σε δημόσια δήλωση καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόντσιο έχει καταγγείλει αρκετά μέλη της οικογένειας στο παρελθόν. Ενώ έχουν διαρρήξει πολλές φορές το σπίτι και το γραφείο της, σχολίασε στην εφημερίδα La Repubblica ότι «δεν βρίσκεις κάθε μέρα ένα φέρετρο κάτω από το σπίτι σου».

Σχετικές ειδήσεις