Μεταναστευτικό: Η Ουγγαρία θέλει να στείλει τους μετανάστες απευθείας στις... Βρυξέλλες

Η Ουγγαρία έχει κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η μακροχρόνια διαμάχη και διαφωνία τους για τους μετανάστες πήρε άλλη... τροπή.
1'

Ένας υπουργός της ουγγρικής κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε την ΕΕ ότι η χώρα θα στείλει μετανάστες στις... Βρυξέλλες, εάν η Ε.Ε. συνεχίσει να απαιτεί να δέχεται περισσότερους αιτούντες άσυλο.

Ο Gergely Gulyás κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Οι Βρυξέλλες θέλουν να μας αναγκάσουν να αφήσουμε τους μετανάστες να μπουν με κάθε κόστος».

Κι ο ίδιος... πρόσφερε τη λύση της Ουγγαρίας στο αίτημα των Βρυξελλών: «Μετά τη διαδικασία ασύλου, θα προσφέρουμε σε όλους τους μετανάστες στα ουγγρικά σύνορα την ευκαιρία να μεταφερθούν στις Βρυξέλλες εθελοντικά και δωρεάν.

Ο κ. Gulyás πρόσθεσε ότι οι αιτούντες άσυλο «μπορούν στη συνέχεια να διαπραγματευτούν εκεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δική τους φροντίδα».

Η κίνηση αυτή αποτελεί αντίποινα από την Ουγγαρία αφού το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ καταδίκασε τη Βουδαπέστη με πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ για επανειλημμένη παραβίαση των κανόνων ασύλου τον Ιούνιο.

Η Ουγγαρία καταδικάστηκε επίσης να πληρώσει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, η Ουγγαρία αρνήθηκε να υποχωρήσει. Τότε, ο κ. Όρμπαν υποσχέθηκε να «πληγώσει τις Βρυξέλλες» και χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «εξωφρενική και απαράδεκτη».

Κατήγγειλε δε ότι «οι παράνομοι μετανάστες είναι πιο σημαντικοί για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ευρωπαίους πολίτες τους».