Γιατί κλείνουν τα πλυντήρια αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη

Στριμώχθηκαν οι Τούρκοι και κόβουν από παντού 
KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI
1'

Τα τέλη πλυσίματος αυτοκινήτων στην Κωνσταντινούπολη ποικίλλουν από 300 λίρες έως 800 τουρκικές λίρες κατά μέσο όρο από περιοχή σε περιοχή.

Τα πλυντήρια αυτοκινήτων δήλωσαν ότι υπήρξε απώλεια πελατών σε σύγκριση με πέρυσι. Αναφέρθηκε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί άνθρωποι πλένουν μόνοι τους τα οχήματά τους σε βενζινάδικα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία τον Ιούλιο, υπάρχουν περισσότερα από 5.693.000 εγγεγραμμένα μηχανοκίνητα οχήματα στην πόλη, καθώς και εταιρείες και επιχειρήσεις πλυντηρίων αυτοκινήτων.

Οι επιχειρήσεις πλυντηρίων αυτοκινήτων δήλωσαν ότι το κόστος τους αυξήθηκε μετά την τελευταία αύξηση του νερού τον Μάιο και ότι τα έξοδα ενοικίου, υλικών και προσωπικού αυξήθηκαν επίσης σε σύγκριση με πέρυσι και ότι η κατάσταση αντανακλάται στους μισθούς.

Δηλώνοντας ότι παρουσίασαν απώλεια πελατών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα πλυντήρια αυτοκινήτων ανέφεραν ότι οι συνήθειες του πλυσίματος των οχημάτων έχουν αλλάξει, κι ο αριθμός των μηνιαίων πλύσεων έχει μειωθεί καθώς πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων πλένουν μόνοι τους τα οχήματά τους σε βενζινάδικα.

Στην πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων παρέχονται μόνο υπηρεσίες εξωτερικού πλυσίματος. Παρατηρήθηκε ότι η υπηρεσία αφρού και νερού που προσφερόταν από τα μηχανήματα με την αγορά σε μάρκες κυμαινόταν μεταξύ 100 λιρών και 150 λιρών.