Αγγλία: Mωρά φλαμίνγκο γεννήθηκαν σε πάρκο άγριας ζωής -«Συναρπαστική χρονιά για τις...νέες αφίξεις»

Σε πλήρη ανάπτυξη τα πουλιά έχουν ύψος περίπου 1,5 μ. και μπορούν να ζυγίζουν μέχρι και 7 κιλά
longleat.co.uk
2'

Ένα πάρκο ζώων στην Αγγλία δήλωσε ότι βιώνει μία «έκρηξη γεννήσεων», προσθέτοντας με περηφάνια στους ενοίκους του, μωρά φλαμίνγκο που εκκολάφθηκαν πρόσφατα Το Longleat Safari Park στο Γουίλτσαϊρ υποδέχτηκε επίσης σπάνια τιγράκια της Σιβηρίας, αλλά και ένα απειλούμενο με εξαφάνιση μωρό ταμαρίνο (είδος μαϊμούς)

Τα φλαμίνγκο γεννούν ένα μόνο αυγό στην κορυφή μιας ψηλής κωνοειδούς φωλιάς, δήλωσαν οι φύλακες του πάρκου. Ο Ντάρεν Μπίσλεϊ, επικεφαλής των δραστηριοτήτων για τα ζώα στο Longleat, δήλωσε: «Αποδεικνύεται μια συναρπαστική χρονιά για τις νέες αφίξεις και τα μικρά φλαμίνγκο θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν από τον κόσμο».

Όλα τα μικρά φλαμίνγκο γεννιούνται με λευκά φτερά, τα οποία διατηρούν για περίπου τρία χρόνια, και με ίσιο ράμφος που σταδιακά πέφτει προς τα κάτω καθώς το πουλί αναπτύσσεται.

«Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ενώ τα μωρά έχουν αρχικά λευκά ή γκρίζα φτερά καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται, θα γίνουν ροζ. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρώμα προέρχεται από τη διατροφή τους», δήλωσε ο κ. Μπίσλεϊ. «Στην άγρια φύση τα φλαμίνγκο τρώνε μικρά οστρακοειδή και άλλα μικροσκοπικά ζώα και φυτά, τα οποία λαμβάνονται μέσω της τροφής με φίλτρο».

«Στο Longleat ακολουθούν μια ειδική δίαιτα για φλαμίνγκο που περιέχει χρωστικές ουσίες απαραίτητες για τη διατήρηση του ξεχωριστού τους χρώματος». Σε πλήρη ανάπτυξη τα πουλιά έχουν ύψος περίπου 1,5 μ. και μπορούν να ζυγίζουν μέχρι και 7 κιλά. Ζουν 15-20 χρόνια στη φύση, ωστόσο σε αιχμαλωσία καθώς είναι ασφαλή από θηρευτές, μπορούν να φτάσουν σε ηλικία 70 ετών.

Πηγή: BBC