Υεμένη: Τουλάχιστον 24 αγνοούμενοι μετά από πλημμύρες στο δυτικό τμήμα της χώρας

Υεμένη: Είκοσι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από πλημμύρες στο δυτικό τμήμα της χώρας

Υεμένη: Τουλάχιστον 24 αγνοούμενοι μετά από πλημμύρες στο δυτικό τμήμα της χώρας
AP
2'

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν στη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Υεμένη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Οι πλημμύρες στην περιφέρεια Αλ Μάχουιτ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, προκάλεσαν κατολισθήσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τουλάχιστον 7 σπίτια καταστράφηκαν και 24 άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή Μελχάν, πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκαν τα μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει θανάτους. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες το AFP δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές, δείχνουν πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες.

Από τα τέλη Ιουλίου, καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 60 ανθρώπων και έχουν πλήξει 268.000 στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Κι άλλες βροχές αναμένονται τους προσεχείς μήνες στο κεντρικό και το δυτικό της τμήμα.

«Τα υψίπεδα στο κεντρικό τμήμα, οι παράκτιες ζώνες στην Ερυθρά Θάλασσα και ορισμένα τμήματα υψιπέδων στο νότιο (τμήμα) μπορεί να πληγούν από άνευ προηγουμένου επίπεδα άνω των 300 χιλιοστών» βροχής, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε εξάλλου στις αρχές του μήνα ότι χρειάζονται 4,9 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθεί η επείγουσα αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών στην Υεμένη, που μαστίζεται από πόλεμο για πάνω από μια δεκαετία.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει την συχνότητα και την ένταση των εποχικών βροχών στις ορεινές περιοχές της χώρας, μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι.

Ο πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς, που υποστηρίζονται από το Ιράν, και την κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από συνασπισμό υπό την Σαουδική Αραβία, έχει καταστρέψει τις ιατρικές υποδομές και έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη να εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή