Το μυστήριο του «παγωμένου Ιησού» που βρέθηκε σε σπήλαιο λύθηκε τελικά μετά 47 χρόνια - Ποιος ήταν

Ένα αίνιγμα 47 ετών πήρε την απάντησή του

Το μυστήριο του «παγωμένου Ιησού» που βρέθηκε σε σπήλαιο λύθηκε τελικά μετά 47 χρόνια - Ποιος ήταν
2'

Aξιωματούχοι αποκάλυψαν τελικά την ταυτότητα ενός άντρα που ανακαλύφθηκε παγωμένος μέσα σε μια σπηλιά στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κομητεία Μπερκς της Πενσυλβάνια, ο ιατροδικαστής Τζον Φίλντινγκ έδωσε την απάντηση για μια υπόθεση που κράτησε 47 χρόνια. «Για 47 χρόνια, αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε αγνώστων στοιχείων. Μια φιγούρα χωρίς όνομα», είπε.

«Σήμερα, έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι μέσω της ακλόνητης αποφασιστικότητας των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών, το Γραφείο του Ανακριτή της Κομητείας Μπερκς επιβεβαίωσε την ταυτότητα αυτού του ατόμου.

Στις 16 Ιανουαρίου 1977, στη μέση ενός από τους πιο κρύους καταγεγραμμένους μήνες στην ιστορία της Πενσυλβάνια, δύο πεζοπόροι ανακάλυψαν το παγωμένο πτώμα ενός αγνώστου ταυτότητας άνδρα- που τώρα είναι γνωστός ως ο Nicolas Paul Grubb - κατά μήκος του μονοπατιού Appalachian στο Albany Township της Πενσυλβάνια.

Ο άνδρας, ο οποίος θύμιζε τον Ιησού Χριστού περιγράφηκε ως λευκός άνδρας μεταξύ 25 και 35 ετών, με μπλε μάτια και κοκκινωπά σγουρά μακριά μαλλιά. Τη στιγμή του θανάτου του, είχε μια πλήρη γενειάδα μαζί με μια μυστηριώδη ουλή σε σχήμα «Τ» στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού του.

1724850996798-923936495-Clipboard_08-28-2024_01.jpg

Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια επιθετικού παιχνιδιού, με την αυτοκτονία να αναφέρεται ως η πιο πιθανή αιτία θανάτου από υπερβολική δόση φαινοβαρβιτάλης και πεντοβαρβιτάλης. Οι αρχές δεν έχουν λάβει ακόμη οριστική απόφαση για την αιτία του θανάτου, αναφέρει το Fox29.

Ο Γκραμπ είχε υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά του Στρατού της Πενσυλβάνια με την Εταιρεία C 1/111th Infantry πριν απολυθεί τιμητικά το 1971 σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι ερευνητές λένε ότι τουλάχιστον 10 άτομα συνδέθηκαν με τον Grubb χρησιμοποιώντας δακτυλικά αποτυπώματα και οδοντικές ακτινογραφίες.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές της κομητείας, τα λείψανα του Γκραμπ εκτάφηκαν από το Potter's Field στην κομητεία Berks το 2019, ενώ ακόμη και μια γενεαλογική ανάλυση το 2023 απέτυχε να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Αφού οι ερευνητές υπέβαλαν την αρχική κάρτα δακτυλικών αποτυπωμάτων του Grubb στην εθνική βάση δεδομένων για αγνοούμενα και αζήτητα λείψανα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένας εμπειρογνώμονας του FBI καθόρισε έναν αγώνα μέσα σε μία ώρα.

«Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη δυσκολία στην επεξεργασία θανάτων από κρυοπαγήματα, καθώς και τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή αγνώστων και αζήτητων ατόμων πίσω στα αγαπημένα τους πρόσωπα», ανέφερε η ιατροδικαστική υπηρεσία. «Η θετική ταυτοποίηση του [Grubb] κορυφώνει την προσπάθεια ταυτοποίησής του και εντοπισμού της οικογένειάς του».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή