Ποιος σκότωσε την Νταϊάνα: Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ για τον θάνατό της που θα συζητηθεί

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Νταϊάνα στο Παρίσι το 1997
2'

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα είναι στα σκαριά, 27 χρόνια μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, που οδήγησε στο θάνατο την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Σύμφωνα με το deadline.com tο EverWonder Studio, η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των Time Studios, Ian Orefice και υποστηρίζεται από το RedBird IMI του Jeff Zucker, συνεργάζεται με την Empress Films της Emma Cooper, την εταιρεία πίσω από τα ντοκιμαντέρ του Netflix, «Depp vs. Heard» και «The Mystery of Marilyn Monroe», για μια σειρά τριών επεισοδίων.

Ποιος σκότωσε την Νταϊάνα;

Θα διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας στις 31 Αυγούστου 1997. Θα περιλαμβάνει σπάνιες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις πρώτες συνεντεύξεις με πολλές βασικές πηγές που σχετίζονται με το ατύχημα που προκάλεσε το θάνατο της Νταϊάνα. Θα ρίξει νέο φως στην υπόθεση που έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου εδώ και δεκαετίες.

Είναι το πρώτο από ένα ευρύτερο franchise μεταξύ του EverWonder και της Empress, το οποίο ήταν επίσης πίσω από το «Who Killed Jill Dando?» του Netflix. Το σκέλος θα εξετάσει τους συγκλονιστικούς θανάτους εμβληματικών μορφών, ελπίζοντας να αποκαλύψει νέες πληροφορίες για τις συνθήκες που οδήγησαν στους θανάτους, ενώ θα εξετάσει τις ανθρώπινες ιστορίες και το ιστορικό πλαίσιο στο επίκεντρο αυτών των περιπτώσεων.

«Η Emma and Empress Films έθεσαν έναν υψηλό πήχη για την κάλυψη περίπλοκων γεγονότων μέσω της άνευ προηγουμένου πρόσβασης και της κορυφαίας αφήγησης», δήλωσε ο Jon Adler, Επικεφαλής Ανάπτυξης Ταλέντου και Περιεχομένου στο EverWonder. «Και οι δύο πιστεύουμε ότι η προσέγγιση και η πρόσβαση είναι τα πάντα. Αυτό το νέο franchise δεν θα επανεξετάσει απλώς τους θανάτους διάσημων προσωπικοτήτων, αλλά θα οδηγήσει ενεργά την ιστορία προς τα εμπρός με νέες φωνές και νέα γνώση σε συναρπαστικές και περίπλοκες λεπτομέρειες».

«Η εξερεύνηση θρυλικών γυναικών μέσα από ερευνητικά δημοσιογραφικά ντοκιμαντέρ είναι ένα πάθος μου», πρόσθεσε η Emma Cooper. «Όπως κάναμε με το Μυστήριο της Μέριλιν Μονρόε, τραβήξαμε μια ιστορία που ο κόσμος νόμιζε ότι γνώριζε και αποκαλύψαμε κρυμμένες αλήθειες. Δεσμεύομαι να προσεγγίσω την ιστορία αυτής της αγαπημένης και εμβληματικής γυναίκας με φρέσκες προοπτικές, νέες φωνές και ανείπωτες στο παρελθόν πληροφορίες. Δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερους συνεργάτες από τον Ian, τον Jon και ολόκληρη την ομάδα της Everworder, που έχουν γίνει αληθινοί συνεργάτες», προσέθεσε η Emma Cooper.