Χάσμα γενεών: Αρχαιολογικά κειμήλια για τους σημερινούς 10χρονους μηχανήματα του 1990 - Δείτε ποια

Τα καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του 1990 που τα παιδιά δεν έχουν ακούσει ποτέ - Τα θυμόσαστε;

Χάσμα γενεών: Αρχαιολογικά κειμήλια για τους σημερινούς 10χρονους μηχανήματα του 1990 - Δείτε ποια
1'

Η τεχνολογία εξελίσσεται με αστραπιαίους ρυθμούς, αλλά πριν από μόλις μερικές μόνο δεκαετίες, και συγκεκριμένα το 1990, τα παιδιά είχαν κάποια αγαπημένα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους.

Βέβαια τώρα τα παιδιά σας, δεν τα αναγνωρίζουν ή για την ακρίβεια δεν ξέρουν καν τι είναι...οι δισκέτες ή τα κασετόφωνα.

Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο δείχνει μια τάξη 10χρονων παιδιών να προσπαθούν να αναγνωρίσουν καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του 1990 - χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Ένα παιδί νομίζει ότι μια κασέτα είναι μπαταρία, ενώ ένα άλλο μπερδεύει μια δισκέτα με μια αριθμομηχανή και κάποιος άλλος προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα ραδιοκασετόφωνο λέγοντας «Hey Google».

Το πείραμα διεξήχθη από την υπηρεσία διδασκαλίας Explore Learning σε ένα από τα κέντρα εκμάθησης στο Λονδίνο.

Οι ειδικοί της παρουσίασαν σε 10χρονα παιδιά τέσσερις συσκευές – μια δισκέτα, μια κασέτα, έναν προτζέκτορα και ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο.

Διαπίστωσαν ότι το 68% των ερωτηθέντων 10χρονων παιδιών δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον προβολέα, ενώ το 61% δεν ήξερε τι ήταν μια δισκέτα.

Ο Amandeep Sanghera, επικεφαλής μαθηματικών και αγγλικών στο Explore Learning, δήλωσε: «Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε πόσο γρήγορα εξελίσσεται η τεχνολογία στην τάξη. Αντικείμενα που ήταν καθημερινά απαραίτητα για τους γονείς έχουν γίνει μυστηριώδη κειμήλια για τα παιδιά τους σε μόλις δύο ή τρεις δεκαετίες. Η έρευνά μας αποκάλυψε ένα συναρπαστικό – και συχνά ξεκαρδιστικό – χάσμα γενεών».

Άλλες μη αναγνωρίσιμες συσκευές για τους 10χρόνους είναι το φαξ, το φορητό cd player, οι βιντεοκασέτες VHS, ο βομβητής (τηλεειδοποιηση)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή