Καλιφόρνια: Δεύτερο ελεφαντάκι υποδέχτηκε ζωολογικός κήπος μέσα σε δύο εβδομάδες

Δεύτερο ελεφαντάκι υποδέχτηκε ζωολογικός κήπος της Καλιφόρνιας μέσα σε δύο εβδομάδες
1'

Ακόμη ένα ελεφαντάκι γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνιας. Ο αφρικανικός ελέφαντας Αμάχλε γέννησε το πρωί της Δευτέρας στο Fresno Chaffee του Roeding Park μόλις 10 ημέρες μετά την γέννηση ενός ακόμη ελέφαντα από την μητέρα του, Νολουάζι.

Είναι οι πρώτοι ελέφαντες που γεννιούνται στον ζωολογικό κήπο, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για τα μεγαλύτερα χερσαία ζώα, με την ελπίδα να τα βλέπουν οι επισκέπτες του τα επόμενα χρόνια.

«Το να έχουμε δύο υγιή ελεφαντάκια είναι μία ιστορική στιγμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Τζον Φόρεστ Ντόλιν (Jon Forrest Dohlin). «Ανυπομονούμε να τα δει ο κόσμος και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό μας».

Οι ελέφαντες και τα μωρά τους έχουν την φροντίδα και την επίβλεψη όλο το εικοσιτετράωρο από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, στον οποίο έως τώρα δεν έχει ξαναγεννήσει ελέφαντας. Ωστόσο για την πρωτοβουλία αναπαραγωγής έχει δεχτεί αντιδράσεις από ορισμένους ακτιβιστές που δεν θέλουν να βλέπουν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω των πολύπλοκων αναγκών τους.

Το 2022, ο ζωολογικός κήπος έφερε τον αρσενικό ελέφαντα Μάμπου με την ελπίδα να αναπαραχθεί με την Νολουάζι και την κόρη της, Αμάχλε.

Το μέλλον των ελεφάντων στους ζωολογικούς κήπους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναπαραγωγή, αναφέρει το ΑP. Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν μια απίστευτα μεγάλη περίοδο κύησης που διαρκεί 22 μήνες και συνήθως γεννούν μόνο ένα ελεφαντάκι κάθε φορά.