Γιος Ισπανού ηθοποιού φυλακίστηκε για δολοφονία - Διαμέλισε και σκότωσε άνδρα στην Ταϊλάνδη

Ο Σάντσο κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, απόκρυψη πτώματος και καταστροφή περιουσίας

Γιος Ισπανού ηθοποιού φυλακίστηκε για δολοφονία - Διαμέλισε και σκότωσε άνδρα στην Ταϊλάνδη
Somkeat Ruksaman/AP μέσω The Guardian
2'

Ο γιος ενός διάσημου Ισπανού ηθοποιού φυλακίστηκε σε ισόβια, αφού σκότωσε και διαμέλισε έναν άνδρα στο νησί Κο Φανγκάν της νότιας Ταϊλάνδης πέρυσι.

Ο Ντανιέλ Σάντσο Μπροντσάλο, γιος του τηλεοπτικού αστέρα Ροντόλφο Σάντσο Αγκίρε, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Κολομβιανό πλαστικό χειρουργό, Έντουιν Αρριέτα Αρτεάγκα, ως αυτοάμυνα.

Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του τον Αύγουστο του 2023. Τότε, ο 30χρονος σήμερα Σάντσο δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ότι ήταν «όμηρος» του Αρριέτα, ο οποίος, όπως είπε, είχε εμμονή μαζί του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στην Ισπανία, με δεκάδες Ισπανούς δημοσιογράφους να σπεύδουν στην Ταϊλάνδη για τη δίκη. Ο Σάντσο κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, απόκρυψη πτώματος και καταστροφή περιουσίας.

Το δικαστήριο στο γειτονικό νησί Κο Σαμούι, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, επέβαλε αρχικά θανατική ποινή για φόνο, αλλά αυτή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού λήφθηκε υπόψη η συνεργασία του κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Σάντσο, ένας σεφ που έχει το δικό του κανάλι στο YouTube, καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει 4 εκατομμύρια μπατ (106.066 ευρώ) ως αποζημίωση στην οικογένεια του Αρριέτα.

Ο Μπουσακόρν Καεβλίλεντ, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

«Ο ενάγων είναι ικανοποιημένος με την ποινή επειδή αυτός (ο Σάντσο) θα μπει ισόβια στη φυλακή και αυτοί (ο ενάγων) θα λάβουν κάποια οικονομική αποζημίωση», δήλωσε ο Μπουσακόρν στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο στο νησί Κο Σαμούι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η αστυνομία ανακάλυψε τμήματα του πτώματος του Αρριέτα σε μια χωματερή στο Κο Φανγκάν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Περίπου την ίδια εποχή, ο Σάντσο πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει ότι ο Αρριέτα, τότε 44 ετών, αγνοούνταν.

Ο Σάντσο παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον Αρριέτα κατά την περαιτέρω ανάκριση.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν πέρυσι ότι οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο Σάντσο είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι, λαστιχένια γάντια και ένα μπουκάλι καθαριστικού, οδηγώντας την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος.

Ο Σάντσο οδήγησε αργότερα την αστυνομία σε επτά τοποθεσίες γύρω από το νησί, όπου πέταξε το διαμελισμένο σώμα του Αρριέτα μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Ο Σάντσο προέρχεται από οικογένεια ηθοποιών.

Η μητέρα του είναι η ηθοποιός Σίλβια Μπροντσάλο, ενώ ο παππούς του είναι ο ηθοποιός Φελίξ Άνχελ Σάντσο Γκράσια.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή