Κίνα: Δύο γυναίκες κλείδωσαν μικρό παιδί στην τουαλέτα του αεροπλάνου!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από τη νοτιοδυτική πόλη Γκιγιάνγκ προς τη Σαγκάη

Κίνα: Δύο γυναίκες κλείδωσαν μικρό παιδί στην τουαλέτα του αεροπλάνου!
4'

Ένα περιστατικό κατά το οποίο δύο γυναίκες κλείδωσαν ένα μικρό παιδί που έκλαιγε στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου προκάλεσε διαδικτυακή συζήτηση στην Κίνα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των παιδιών σε δημόσιους χώρους.

Το περιστατικό έγινε viral στο κινεζικό διαδίκτυο αφού η μία από τις δύο γυναίκες, η Γκου Τινγκτίνγκ, δημοσίευσε ένα βίντεο με την ίδια να μεταφέρει το κορίτσι μέσα στην καμπίνα.

Στην ανάρτησή της, παρουσίασε τον εαυτό της να προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους επιβάτες, αλλά γρήγορα δέχτηκε αντιδράσεις.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε αργότερα ότι η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει στις δύο γυναίκες την άδεια να την «εκπαιδεύσουν».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από τη νοτιοδυτική πόλη Γκιγιάνγκ προς τη Σαγκάη.

Το παιδί, το οποίο ταξίδευε με τη γιαγιά του, είχε αρχίσει να κλαίει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της δύο ημέρες μετά το περιστατικό ότι η γιαγιά του κοριτσιού που ταξίδευε μαζί της είχε συμφωνήσει να αφήσει δύο γυναίκες να πάνε το κορίτσι στην τουαλέτα.

Ένα βίντεο που ανήρτησε η κ. Γκου στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει την άλλη γυναίκα να λέει στο κορίτσι ότι θα μπορούσε να βγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματούσε να κλαίει.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι επρόκειτο για ένα παιδί ενός έτους, αν και η αεροπορική εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες.

Λίγο μετά την ανάρτηση του βίντεο, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με πολλούς να επικρίνουν την κα Γκου για έλλειψη ενσυναίσθησης και «εκφοβισμό» του παιδιού.

Απαντώντας στην κριτική, η κα Γκου δήλωσε ότι «προτιμά να αναλαμβάνει δράση παρά να είναι θεατής».

«Ήθελα απλώς να ηρεμήσω το παιδί και να αφήσω όλους να ξεκουραστούν», έγραψε στο Douyin, το αντίστοιχο του TikTok της Κίνας.

Εξήγησε επίσης ότι ορισμένοι επιβάτες «μετακινήθηκαν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να αποφύγουν τον θόρυβο», ενώ άλλοι έβαζαν χαρτομάντιλα στα αυτιά τους.

Ο λογαριασμός της κ. Γκου έχει έκτοτε ιδιωτικοποιηθεί.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους όταν είναι ενός ή δύο ετών. Τι κακό έχει το κλάμα; Δεν έκλαιγες κι εσύ όταν ήσουν μικρός;» έγραψε ένας χρήστης στο Weibo.

Ένας άλλος ανησυχούσε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις στο κορίτσι, λέγοντας: «Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς οι δημόσιοι χώροι μπορούν να δεχτούν και να φιλοξενήσουν καλύτερα τα μικρά παιδιά».

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που υπερασπίστηκαν τις γυναίκες, λέγοντας ότι οι πράξεις τους ήταν δικαιολογημένες, καθώς η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, μερικά παιδιά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς κάποια εκπαίδευση», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

Υπάρχει αυξανόμενη συζήτηση σχετικά με το πώς να διαχειριστεί η Κίνα αυτό που αποκαλεί «παιδιά αρκούδα», κακομαθημένα μικρά παιδιά που κάνουν φασαρία σε δημόσιους χώρους, όπως φωνάζοντας ή καταστρέφοντας δημόσια περιουσία.

Η χρήση της λέξης «αρκούδα» σε αυτή την περίπτωση υποδηλώνει ότι κάποιοι άνθρωποι στην Κίνα πιστεύουν ότι ορισμένα παιδιά μπορούν να συμπεριφέρονται με άγριο τρόπο.

Ορισμένα δημόσια τρένα έχουν αρχίσει να λειτουργούν ξεχωριστά διαμερίσματα για παιδιά.

Υπάρχουν ανάμεικτες απόψεις σχετικά με αυτό σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η Νότια Κορέα, για παράδειγμα, έχει ορίσει εκατοντάδες ζώνες χωρίς παιδιά σε εστιατόρια, μουσεία και θέατρα.

Οι νομοθέτες έχουν καλέσει την κυβέρνηση να απαλλαγεί από αυτές τις ζώνες, επικαλούμενοι την ανάγκη αναδημιουργίας μιας κοινωνίας που θα δέχεται περισσότερο τα παιδιά, ειδικά καθώς η χώρα παλεύει με το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων.

Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της τουρκο-ολλανδικής Corendon Airlines και της Scoot με έδρα τη Σιγκαπούρη, προσφέρουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να πληρώνουν περισσότερα για να καθίσουν σε ζώνη χωρίς παιδιά.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
14:08ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο

14:08ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο