ΗΠΑ: Πνίγηκε μία ώρα μετά τη βάπτισή του - 21χρονος έπεσε στο νερό για να σώσει ένα κορίτσι

«Δεν το σκέφτηκε δύο φορές για να σώσει κάποιον άλλο. Δεν σκέφτηκε τον κίνδυνο να πεθάνει. Και όντως ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου» είπε ο θείος του 21χρονου
2'

Ένας 21χρονος άνδρας πνίγηκε μια ώρα μετά τη βάπτισή του, ενώ προσπαθούσε να σώσει μια έφηβη κοπέλα που πάλευε να μείνει στην επιφάνεια σε λίμνη του βόρειου Τέξας, στις ΗΠΑ.

Ο Λίνσερ Λόπεζ μόλις είχε βαπτιστεί στη λίμνη Γουαξαχάτσι το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το κορίτσι άρχισε να πνίγεται γύρω στις 12:45 μ.μ., δήλωσε η οικογένεια του Λόπεζ στο WFAA.

Ο Λόπεζ πήδηξε αμέσως μέσα για να τη βοηθήσει, αλλά άρχισε και αυτός να παλεύει μέσα στο νερό, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Γουαξαχάτσι.

Ένας βαρκάρης ανέσυρε το κορίτσι από τη λίμνη και έκανε ΚΑΡΠΑ, αναζωογονώντας το. Αυτή και ο Λόπεζ μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Ήταν ένας ήρωας», δήλωσε ο θείος του Λόπεζ, Τζακόμπο Λόπεζ, στο WFAA στα ισπανικά.

«Δεν το σκέφτηκε δύο φορές για να σώσει κάποιον άλλο. Δεν σκέφτηκε τον κίνδυνο να πεθάνει. Και όντως ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου», πρόσθεσε.

Ο Λόπεζ και η έφηβη ήταν και οι δύο μέλη μιας μεγάλης εκκλησιαστικής ομάδας από το Γκάρλαντ που απολάμβαναν τη λίμνη αφού είχαν πραγματοποιηθεί πολλές βαπτίσεις.

Ο 21χρονος ήταν τόσο ενθουσιασμένος για τη βάπτισή του που δεν μπορούσε να κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, είπε ο θείος του.

Ο Τζέικομπ Μπελ, ο βαρκάρης που έβγαλε την κοπέλα από τη λίμνη και της έκανε ΚΑΡΠΑ, εξακολουθούσε να παραπαίει αφού της έσωσε τη ζωή.

«Δεν έχω αρχίσει να το συνειδητοποιώ, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα», δήλωσε στο WFAA. «Είναι δύσκολο».

Ο Μπελ είπε στο πρακτορείο ότι ο αδελφός του πνίγηκε όταν ήταν μόλις τριών ετών και δεν μπορούσε να φανταστεί τον πόνο που βιώνει η οικογένεια του Λόπεζ.

«Ήταν ένας ήρωας, μόλις είχε βαπτιστεί και έδωσε τη ζωή του στον Κύριο, και η οικογένειά μας, προσευχόμαστε για την οικογένειά του, και προσευχόμαστε για την οικογένεια του μικρού κοριτσιού», είπε ο Μπελ.

«Και ήταν ένα δυνατό αγόρι, θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι γι' αυτόν».

Η οικογένεια του Λόπεζ είπε ότι εργαζόταν σε οικοδομές και έστελνε χρήματα στους γονείς και τα αδέλφια του που ζούσαν ακόμα στο Μεξικό. Έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για να τους στείλουν το σώμα του.

Πηγή: New York Post