Η πρεσβεία της Παλαιστίνης της Ελλάδας μιλά για το νέο μακελειό στη Δυτική Όχθη

Αναλυτικά το δελτίο τύπου
AP
3'

Σε δελτίο τύπου η πρεσβεία της Παλεστίνης της Ελλάδας αναφέρεται στο νέο μακελειό που έγινε στη Δυτική Όχθη από τις Ισραηλινές δυνάμεις.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναγράφεται:

27 Παλαιστίνιοι μάρτυρες τις τελευταίες 24 ώρες. 18 μάρτυρες στις βόρειες πόλεις της
κατεχόμενης Δυτικής όχθης και 9 μάρτυρες στη Γάζα καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη
στρατιωτική του επίθεση εναντίων Παλαιστινίων αμάχων.

«Αυτή η κλιμάκωση είναι προσχεδιασμένη και αποτελεί μέρος της ευρύτερης
συστηματικής Ισραηλινής πολιτικής για την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων
Επιζώντων της Νάκμπα από την πατρίδα τους».

18 Παλαιστίνιοι μαρτύρησαν από τον Ισραηλινό Στρατό Κατοχής τις τελευταίες 24 ώρες
καθώς συνεχίζει την κατοχή του και την επίθεση του απαρτχάιντ στις περιφέρειες της
Ναμπλούς, της Τζενίν, του Τουλκαρέμ και της Τούμπας στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική
Όχθη, αυξάνοντας τον αριθμό των Παλαιστινίων Μαρτύρων στη Δυτική Όχθη από τις 7
Οκτωβρίου 2023, σε 668.

Εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν μια μεγάλη επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και σε καταυλισμούς προσφύγων με αεροπορικές
επιδρομές σε γειτονιές αμάχων, με χερσαίες δυνάμεις και με μπουλντόζες για να
καταστρέψουν τις υποδομές, όπως δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης και τους δρόμους.

Οι σοροί των μαρτύρων παρακρατούνται από τον Ισραηλινό Στρατό, αρνούμενος στις Παλαιστινιακές οικογένειες να κλείσουν το θέμα της δολοφονίας των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο Ayed Abu al-Hayja, 62 ετών, ανάπηρος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams.

Οι Υπουργοί της Ισραηλινής κατοχής καλούν σε κλιμάκωση της επίθεσης κατά των
Παλαιστινίων στο Κατεχόμενο Κράτος της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένου του
Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz, ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να οργανώσει έναν πόλεμο όπως στη Γάζα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διατάσσοντας μεταξύ άλλων τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Δυτική Όχθη να εκκενώσουν προσωρινά την περιοχή. Ο ακροδεξιός Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Itamar Ben Gvir, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα έχτιζε μια συναγωγή στο συγκρότημα του Τεμένους Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ, αν μπορούσε.

Ο Μπεν Γκβίρ, Ισραηλινός έποικος (αποικιστής) ο ίδιος, ζήτησε ανοιχτά την κατοχή της Δυτικής Όχθης.

Στη Γάζα, 9 πολίτες, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, μαρτύρησαν και άλλοι
τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σήμερα, της Πέμπτης σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας, η οποία βιώνει την κλιμάκωση βίαιων Ισραηλινών βομβαρδισμών από αέρα, ξηρά και θάλασσα για 328η συνεχή ημέρα, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40.534 Παλαιστίνιων πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 93.778, σε έναν ημιτελή απολογισμό, καθώς χιλιάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους, ενώ τα ασθενοφόρα και τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν, λόγω της Ισραηλινής καταστροφής των δρόμων και των υποδομών και της στοχοποίησης των ασθενοφόρων και των ιατρικών πληρωμάτων.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα δηλώνει ότι «Το Ισραήλ ενεργεί ατιμώρητα ελλείψει λογοδοσίας εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας. Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να προστατεύσει τον Παλαιστινιακό λαό που έχει υπομείνει δεκαετίες Ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται από τις συστηματικές πολιτικές του απαρτχάιντ».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η κλιμάκωση είναι προσχεδιασμένη και μέρος της ευρύτερης συστηματικής Ισραηλινής πολιτικής για την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων Επιζώντων της Νάκμπα από την πατρίδα τους».