Βιέννη: Η CIA απέτρεψε το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Δύο Αυστριακοί κι ένας Ιρακινός έχουν συλληφθεί για την υπόθεση

Βιέννη: Η CIA απέτρεψε το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS  στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
AP
2'

Σε αποκαλύψεις προχώρησε αξιωματούχος της CIΑ, ότι η αμερικανική υπηρεσία ήταν αυτή που βοήθησε ώστε να αποτραπεί η τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη που είχε ως στόχο να σκοτώσει «δεκάδες χιλιάδες»

Μιλώντας σε σύνοδο κορυφής για τις υπηρεσίες πληροφοριών και την εθνική ασφάλεια στο Μέριλαντ την Τετάρτη, ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κόεν δήλωσε ότι η υπηρεσία παρείχε στις αυστριακές αρχές κρίσιμες πληροφορίες για τέσσερα άτομα που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν να επιτεθούν στη συναυλία.

«Σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή τη συναυλία, είμαι βέβαιος ότι πολλοί Αμερικανοί», δήλωσε ο Κοέν, ανέφεραν οι New York Times.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ορισμένα από τα άτομα που συνελήφθησαν βρέθηκαν με υλικά κατασκευής βομβών και είχαν άμεση πρόσβαση στον χώρο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις Eras Tour.

Οι παραστάσεις, οι οποίες επρόκειτο να φιλοξενήσουν κοινό 200.000 ατόμων, από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου, στο στάδιο Ernst Happel της Βιέννης, ακυρώθηκαν γρήγορα μετά τις συλλήψεις.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί για τρομοκρατική συνωμοσία, συμπεριλαμβανομένου του 19χρονου Αυστριακού φανατικού του ISIS, Μπεράν, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και έβαλε στόχο την περιοδεία της Swift.

Επί του παρόντος θεωρείται ο κύριος ύποπτος.

Οι άλλοι συλληφθέντες ύποπτοι είναι ένας 17χρονος Αυστριακός και ένας 18χρονος Ιρακινός - αλλά τα ονόματά τους δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Ο Μπεράν αποκαλύφθηκε ότι κατασκεύαζε βόμβα στον πίσω κήπο των γονιών του και νωρίτερα αυτό το μήνα αναφέρθηκε ότι ο έφηβος ριζοσπαστικοποιήθηκε από τον διαβόητο ιεροκήρυκα μίσους Abul Baraa στο Βερολίνο, σύμφωνα με γερμανικές πηγές πληροφοριών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή