Σικελία: Συντετριμμένος ο δύτης που βρήκε τη 18χρονη Χάνα - Συγκλονίζει η περιγραφή του
Συγκλονίζει ο δύτης που βρήκε και ανέσυρε τη σορό της 18χρονης Χάνα Λιντς, από το βυθισμένο υπερπολυτελές γιοτ Μπεϊζιάν, μετά από 5 ημέρες αναζήτησης
Συντετριμμένος ο Τζουζέπε Πετρόν, περιγράφει τη μάχη μέσα από τα συντρίμμια του της αγωνιώδους αναζήτησης μέσα στο ναυαγισμένο σκάφος, καθώς η ομάδα του πάλευε με το χρόνο για να φτάσει σε τυχόν επιζώντες.
Ο 49χρονος ήταν επικεφαλής της Ιταλικής Ομάδας Κατάδυσης Πυροσβεστών, που ηγήθηκε της επιχείρησης για τον εντοπισμό επιζώντων και πτωμάτων μετά την τραγωδία με τους 7 νεκρούς.
Όσον αφορά στη 18χρονη κόρη του μεγιστάνα της τεχνολογία Μάικ Λιντς, ο οποίος βρήκε επίσης τραγικό θάνατο,, είπε « αυτό το νεαρό κορίτσι θα έπρεπε να γράφει σημαντικές σελίδες της ζωής της, αλλά δυστυχώς η ιστορία κατέληξε πολύ διαφορετικά».
Η Hannah ήταν το τελευταίο από τα επτά θύματα που βρέθηκαν στο Μπεϊζιάν σε μια καμπίνα στην άκρη του γιοτ, παγιδευμένη στα συντρίμμια. Επρόκει το να ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον επόμενο μήνα.
«Το γιοτ ήταν στη δεξιά πλευρά του. Όλες οι καμπίνες είχαν κατακλυστεί από επιπλέοντα συντρίμμια, στρώματα, σεντόνια, ντουλάπες. Ήταν λόγω αυτής της μεγάλης ποσότητας πλωτών συντριμμιών που η επιχείρηση προχώρησε με δυσκολία» περιέγραψε αρχικά.
«Οι καμπίνες ήταν σκοτεινές και δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου ορατότητα, οπότε ως αποτέλεσμα το περιβάλλον ήταν εχθρικό και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Η Χάνα ήταν στην πιο μακρινή, μιλάμε για μια κατάσταση όπου για να προχωρήσει μόλις ένα μέτρο χρειάστηκαν τέσσερις ή πέντε καταδύσεις.
Όταν ρωτήθηκε ποιο θύμα δυσκολεύτηκε περισσότερο να ανακτήσει από τα επτά, ο Πετρόνε απάντησε: «Χάνα» και πρόσθεσε: «Ήταν μεγάλη ανακούφιση που την βρήκα μετά από σχεδόν πέντε ημέρες. Η ένταση ήταν αφόρητη μέχρι τότε».
Το υπό βρετανική σημαία Bayesian βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.
Το γιοτ πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από ξαφνικό μετεωρολογικό γεγονός και οι ερευνητές διερευνούν επί του παρόντος τη δυνατότητα ευθύνης του πληρώματος για πολλαπλή ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια.
Το ναυτικό δίκαιο δίνει στον καπετάνιο πλήρη ευθύνη για το πλοίο και το πλήρωμα, καθώς και για την ασφάλεια όλων των επιβαινόντων.
Δεν έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες εναντίον κανενός από το πλήρωμα και σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία το γεγονός ότι τίθεται υπό έρευνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ακολουθήσει κατηγορητήριο, καθώς εναπόκειται στον ανακριτή να αποφασίσει μόλις παρουσιαστεί ο φάκελος εάν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να πάει σε δίκη.